Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Testeaza noul Ford C-MAX la Neste Automotive

Neste Automotive – distribuitor autorizat Ford – anunta organizarea evenimentului “Week-end-urile Inovaţiei Ford.” In perioada 12-13 februarie si 18- 19 februarie, Neste Automotive oferă tuturor celor interesaţi posibilitatea de a testa Noul Ford C-MAX, ca parte a campaniei naţionale de lansare a acestui model.

Noua generaţie Ford C-MAX reprezintă o noutate atât pentru Ford, cât şi pentru segmentul său. În 2010, în Danemarca, vehiculul a fost declarat cel mai bun din segmentul C-MAV. Modelul beneficiază de un design deosebit, ce continuă linia de succes a designului kinetic lansată de Ford. La realizarea acestui model au fost utilizate tehnologii inovative Ford precum: uşa laterală glisantă, deschiderea şi închiderea electrică a haionului, un concept nou şi inovativ de aranjare a scaunelor, sistem de asistenţă la parcarea laterală, sistem de monitorizare activă a unghiului mort.

Cu cele două uşi culisante spate şi posibilitatea de a alege între 5 sau 7 locuri configurate inteligent, posesorii noului Ford C-MAX vor profita din plin de timpul petrecut alături de familie.

Cu ocazia evenimentului Porţi Deschise, Cristian Bică, director general Neste Automotive a declarat:„” Ne bucurăm că avem 2 weekend-uri la dispoziţie în care putem să le arătam clienţilor noştri un vehicul modern, ce reprezintă soluţia perfectă pentru cuplurile tinere, pentru familii moderne cu copii sau pentru familii de vârsta a treia. Orice client interesat va putea să efectueze un test drive cu această maşină, iar echipa noastră este pregatita sa ofere detalii referitoare la autovehicul, modalităţi de achiziţie şi finanţare, precum şi întreţinere şi servicii post-vânzare.”

Noul C-MAX va fi disponibil în showroom-ul Neste Automotive din Bucureşti în 2 variante de echipare: Trend şi Titanium. Modelul proaspăt lansat oferă o gamă variată de motorizări performante, atât pe benzină, cât şi pe motorină, ce satisfac normele de poluare Euro 5 şi conferă un consum mai redus cu 5 – 18% faţă de generaţia precedentă.

Motoarele Otto au capacitatea de 1.6 l şi trei variante de putere: 105CP, 125CP si 150CP, toate cuplate la o transmisie manuală cu 5 + 1 trepte. Toate cele 3 variante beneficiază de sistemul de distribuţie variabilă Ti-VCT, în timp ce ultima beneficiază şi de cea mai nouă tehnologie EcoBoost cu injecţie directă de carburant şi turbo compresor, ce asigură un nivel cu cca. 18% mai redus de consum şi emisii poluante.

Motorizarile Diesel disponibile sunt dotate cu tehnologie Commonrail (injecţie directă de înaltă presiune şi rampă comună) şi beneficiază de sistemul Turbo compresor cu geometrie variabilă, ce conferă un plus de putere şi cuplu, dar un consum redus. Sunt disponibile variantele de 1.6 l cu 95CP şi 115CP cuplate cu o transmisie manuală cu 6 + 1 trepte, respectiv 2.0 l cu 140CP şi 163CP, ce pot fi cuplate la o transmisie manuală cu 6 + 1 trepte sau la noua transmisie automată cu dublu-ambreiaj Powershift.

(Visited 55 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice