Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Romanii isi repara singuri masina acasa (Studiu auto)

Peste 40% dintre romani prefera sa-si rezolve singuri problemele cu autoturismul sau sa apeleze la un cunoscut decat sa mearga in service, reiese din raportul “Service-urile auto in online”, studiul realizat de Auto.ro, portal de anunturi cu masini second-hand, si compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

Conform studiului Auto.ro, service-urile auto au obtinut un punctaj de 4,88, pe o scara de la 1 la 7, la capitolul satisfactia in general, iar cea mai mare nota, 5, au luat-o pentru calitatea lucrarilor efectuate.

Studiul a fost realizat in perioada ianuarie-octombrie 2010 pe un esantion de 13.751 respondenti cu varsta mai mare de 18 ani si care conduc un autoturism. Metoda de cercetare folosita a fost sondajul online.

Respondentii s-au aratat satisfacuti de amabilitatea personalului si de faptul ca termenele sunt respectate, dar s-au declarat cel mai putin multumiti de pretul lucrarilor (nota 4,48) si de rapiditatea cu care le sunt rezolvate problemele (4,77).

Romanii sunt mai multumiti de service-urile autorizate decat de cele independente. Desi mai multi romani apeleaza la service-urile independente, aproape 60%, cei care isi duc autoturismul in service-urile autorizate de marca sunt mai multumiti de serviciile oferite.

Acestea din urma au obtinut un punctaj de 4,94, fata de 4,84, cu cat au fost notate service-urile independente.

Service-urile BMW, Mercedes, Audi si Skoda, in topul preferintelor romanilor. La acest capitol, cel mai mare punctaj l-a obtinut BMW, 5,25, urmat de Mercedes Audi si Skoda punctate la egalitate, cu nota 5,11.

71% dintre romanii multumiti de service-ul masinii pe care o conduc sunt aproape la fel de multumiti si de marca respectiva.

De asemenea, prin compararea gradului de satisfactie fata de service cu datele din Auto Index, reiese ca romanii care au achizitionat marci mai scumpe sunt mai multumiti de service-uri decat cei cu autoturisme mai ieftine.

Majoritatea romanilor ajung la service pentru revizii (42%) sau ITP (35%). Doar 21% dintre respondentii studiului au ajuns in service pentru reparatii.

Auto Index este un instrument de masurare a pietei second hand din Romania si calculeaza media ofertelor de pe Auto.ro din ultimele 7 zile.

Site-ul Auto.ro a lansat in noiembrie serviciile Index, Bursa Index, Buget Fix, Sugestie Pret si Avantaj Client prin care isi propune sa te ajute in procesul de tranzactionare, simplificand cautarea si vanzarea de masini on-line.

Portalul auto.ro a aparut in 2007 si apartine portofoliului Netbridge Development, New Century Holdings. Portalul are peste 900.000 de vizitatori unici pe luna si 37.000 de oferte.

Sursa: Wall Street

(Visited 77 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice