Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Logan Van va ieşi din producţie in 2012

Logan Van va ieşi din producţie anul viitor. Înlocuitorul va fi construit în Maroc!

Dacia va scoate din producţie versiunea utilitară Logan Van, care va fi înlocuită din 2012 cu una produsă în Maroc, la noua uzină din Tanger. Se pare ca acest tip de vehicul Dacia nu a avut succesul scontat.

Anunţul a fost făcut la salonul auto de la Geneva de către Vincent Carre, şeful gamei Entry la Renault, aflam de la Adevarul – sectiunea Auto.

Dacia a livrat o flotă de 22 de vehicule către Vodafone. Viitorul furgon va fi construit la cea mai nouă uzină pe care Renault o va deschide în Maroc, la Tanger. Înlocuitorul lui Logan Van va avea o capacitate mai mare, fiind realizat pe platforma viitorului automobil de familie, care va fi construit tot la Tanger.

Carre a afirmat că o parte din modelele produse la Piteşti ar putea fi mutate la noua uzină în condiţiile în care fabrica de la Mioveni a ajuns la capacitate maximă.

Până în anul 2013, modelele Sandero, Logan şi Logan MCV vor fi reînnoite. Extinderea gamei va continua din 2012 cu comercializarea unui nou vehicul familial şi a unui vehicul utilitar de mici dimensiuni“, se arată, totodată, într-un comunicat remis de Uzina de la Mioveni.

În 2010, la uzina Dacia de la Piteşti s-au produs peste 17.700 de modele Logan Van, în creştere cu 6% faţă de anul anterior. Circa 90% dintre acestea au mers către export.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice