Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Honda şi Toyota au suspendat producţia din Japonia

Constructorul auto nipon Honda a anunţat că suspendă toată producţia din Japonia cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni, după ce nord-estul ţării a fost zguduit vineri de un seism puternic.

Şi Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat luni că va suspenda toată producţia din Japonia.

Honda a ţinut luni închise toate uzinele din Japonia, cu excepţia unei facilităţi de producţie de motociclete, a cărei activitate va fi oprită începând de marţi.

Constructorul auto a anunţat că va coopera cu Tokyo Electric Power în privinţa planului companiei de a opri prin rotaţie alimentarea cu energie.

Decizia constructorului auto nipon vine după ce vineri Japonia a fost zguduită vineri de un puternic cutremur, urmat de un tsunami care a făcut prăpăd pe coastele estice ale ţării.

Şi Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anunţat luni că va suspenda toată producţia din Japonia, cel puţin până miercuri, în urma cutremurului puternic care a lovit săptămâna trecută nord-estul ţării şi a dezastrului provocat de tsunami.

Toyota a suspendat activitatea tuturor celor 12 fabrici din Japonia în urma seismului devastator, urmat de numeroase replici puternice şi valuri tsunami.

Acţiunile Toyota s-au depreciat luni cu 7,7%, în timp ce indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a scăzut cu 6,1% anunta Mediafax / Realitatea.

(Visited 52 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice