Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Cum testezi amortizoarele masinii in afara unui service auto?

Verificare amortizoare si sistem de suspensii!

Amortizoarele unei masini sunt acele angrenaje cunoscute si sub numele de sistemul. Acest sistem de suspensie este un mecanism auto complex ce face legatura intre roti / osii si caroseria masinii.

Sistemul de suspensie transmite uniform fortele ce actioneaza asupra auto vehiculului catre suprafata de rulare (sosea) si, in acelasi timp, il izoleaza de fortele ce apar dinspre calea de rulare, imbunatatind astfel comfortul si manevrabilitatea acestuia.

Amortizoarele au rolul principal de a micsora vibratiile caroseriei si ale rotii, in acest mod mentinand un contact ferm si constant intre roata si drum. Amortizoarele fac parte alaturi de arcuri, bara stabilizatoare, articulatii, sistemul de busci din sistemul de suspensie al unei masini. Unele vehicule au suspensii rigide sau independente.

Cel mai simplu mod de verificare al unui amortizor si al sistemului de suspensii este apasarea masinii cu putere in jos (pe portbagaj) si daca aceasta se ridica lin, incet, sistemul de amortizoare este bun – functional in parametrii. Amortizoarele fata pot fi testate doar la proba de drum, cand se observa aplecare masinii in fata sau aplecarea pe o parte a masinii. In aceste cazuri pot fi doar arcurile deteliorate sau intregul sistem de amortizoare. Acest test se poate efectua fara a mai apela la un service auto.

Daca masina se ridica sacadat sau in alt mod, trebuie supusa unui test amanuntit intr-un service auto omologat.

Mai jos, doar pentru experti, va invit sa studiati cum se inlocuiesc amortizoarele:

(Visited 2.957 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice