Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Ce inseamna ‘car sharing’ ?

Studii recente arată că, în urma scumpirii prețului carbutanților, din ce în ce mai mulți români apelează la a-și împărți costurile de călătorie cu alte persoane prin folosirea în comun a aceluiași automobil în cazul deplasărilor pe distanțe medii și lungi.

Acest mod de a distribui costurile călătoriei între mai multe persoane este foarte frecvent utilizat, atât în statele mai dezvoltate ale Uniunii Europene, cât și în Statele Unite ale Americii.

Multe dintre guvernele europene încurajează dezvoltarea unor asemenea proiecte prin promovarea avantajelor folosirii acestora și finanțarea proiectelor care suportă acest concept.

Aceste proiecte există în afara țării de ceva vreme și au reusit să atragă un numar impresionant de utilizatori.

Servicii precum www.roadsharing.com (Italia), www.covoiturage.fr (Franța) sau www.mitfahrgelegenheit.de (Germania) au reușit să aducă economii și avantaje substanțiale utilizatorilor lor dar nu numai, un astfel de serviciu fiind de asemenea benefic și pentru mediu.

În România, acest concept este deocamdată la început, dar se poate observa că site-uri precum www.ecodrum.ro, care oferă gratuit astfel de servicii, au început să acapareze tot mai mult teren.

EkoRoad, noua aplicație gratuită dezvoltată de AMVTek, ajută șoferii și pasagerii să se gasească reciproc pentru a împărți prețul călătoriei. Utilizatorii aplicației au ocazia de a călători nu doar în granițele țării, EkoRoad fiind disponibil în toate statele din Europa.

EkoRoad oferă un sistem inteligent de căutare a călătoriilor, fiind capabilă să descopere călătorii care se intersectează chiar și doar parțial cu itinerariul necesar călătoriei dorite.

Deasemenea, aplicația dispune de un sistem de securitate care poate proteja identitatea utilizatorilor săi față de restul utilizatorilor, făcând excepție momentul în care identitatea acestuia trebuie dezvăluită eventualilor colegi de călătorie

Recenta scumpire nejustificată a combustibililor nu a făcut altceva decât să accentueze interesul românilor în astfel de servicii. În ultima perioadă, traficul pe acest gen de pagini web a crescut cu aproximativ 23%, iar scumpirile iminente ale carburanților din perioada ce va urma, pe fondul conflictelor din Orientul Mijlociu, nu vor face altceva decât să încurajeze tot mai multe persoane în a folosi astfel de aplicații on-line.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice