Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


XE, cel mai nou model Jaguar, a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris

Noul XE, cel mai nou model Jaguar, a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris

Jaguar XE redefineşte conceptul de sedan sport datorită construcţiei sale uşoare şi avansate din aluminiu, liniei aerodinamice a caroseriei, dar şi a manevrabilităţii extraordinare. Este singurul model din segmentul său care foloseşte o structură monococă construită preponderent din aluminiu. Această structură extrem de robustă, şi totuşi uşoară, împreună cu suspensia faţă cu braţe duble triunghiulare şi suspensia punte spate multi-link sunt fundamentale pentru dinamica inovatoare a modelului XE.

Expertiza Jaguar în construcţia structurilor din aluminiu asigură rezultate excepţionale în ceea ce priveşte consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon: datorită noilor motorizări diesel Ingenium, modelul XE poate înregistra valori de 3.8l/100 km şi 99g/km CO2 – devenind cel mai economic Jaguar de până acum. Dispunând de motorul supraalimentat de 3.0-litri V6, pe benzină, motor împrumutat de la multi-premiatul Jaguar F-TYPE, varianta XE S este capabilă să atingă o viteză de la 0 la 100 km, în 5.1 secunde.

Jaguar XE, ce utilizează intensiv aluminiul, este primul model dezvoltat pe baza noii arhitecturi modulare Jaguar Land Rover. Ampatamentul lung de 2,835 mm şi poziţia joasă a scaunelor îi conferă proporţii ideale şi un profil aerodinamic.

Interiorul spaţios oferă un înalt nivel de confort, iar materialele şi finisajele, lucrate cu măiestria distinctă Jaguar, diferenţiază modelul XE de orice alt model din segmentul său. Sistemul infotainment InControl, complet nou, oferă tehnologii de ultimă generaţie pentru a conecta maşina şi pasagerii cu restul lumii. Ecranul tactil de 8-inch oferă un acces uşor şi intuitiv către toate funcţiile disponibile şi aplicaţiile mobile iOS şi Android.

Sistemul de tracţiune All Surface Progress Control (ASPC) – dezvoltat în baza experienţei offroad de decenii Jaguar Land Rover – poate restabili în câteva secunde tracţiunea prin control electronic.

Tehnologia de proiecţie laser permite sistemului Head Up Display să genereze imagini clare şi cu un contrast ridicat (cum ar fi detaliile despre viteză şi navigaţie), care rămân vizibile chiar şi în lumina directă a soarelui.

O cameră video stereo este montată în spatele oglinzii retrovizoare pentru a oferi o imagine 3D a drumului: aceste date de mare precizie sunt folosite pentru funcţii precum frânarea autonomă de urgenţă şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare.

XE este şi primul model Jaguar echipat cu sistem de direcţie servoasistat electric, reglat pentru a oferi un răspuns de excepţie, cu un consum de energie scăzut, comparativ cu sistemele hidraulice. Din punct de vedere al cumpărătorului, Jaguar se laudă cu cel mai mic cost total al deţinerii unui model din portofoliu, dar şi cu cel mai mic nivel al emisiilor înregistrate de un model Jaguar până în prezent.

Modelul Jaguar XE va dispune de trei motorizări. Două motorizări de 2.0-litri, Diesel, dezvoltând 163 CP şi, respectiv, 180 CP, două motorizări de 2.0-litri, pe benzină, dezvoltând 200 CP şi, respectiv, 240 CP şi o motorizare de 3.0-litri, pe benzină, dezvoltând 340 CP.

Fiecare XE este dezvoltat pentru a oferi combinaţia ideală între agilitate, confort la volan, rafinament şi performanţă. Aceste atribute vin în completarea design-ului exterior şi a finisajelor interioare de excepţie. Echiparea ce stă la baza gamei XE se va numi Pure, urmată de Prestige, Portfolio, R-Sport şi S, cel mai orientat către performanţă model XE. Acesta îşi răsplăteşte şoferii cu manevrabilitatea de excepţie şi rafinamentul motorului supraalimentat V6 de 3.0-litri, dezvoltând 340 CP şi un cuplu de 450 Nm.

Modelul XE va fi disponibil spre vânzare în România începând cu primăvara anului 2015.

Sursa: Jaguar Romania.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice