Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Volkswagen va prelua integral Scania

Volkswagen va prelua integral Scania

Volkswagen va prelua integral Scania, pentru 6,7 mld. euro. Gigantul si-a asigurat sprijinul producatorului suedez de camioane si intra in lupta cu Daimler si Volvo.

VW, care detinea deja doua treimi din Scania, a atras sustinerea a 90,47% dintre actionarii acesteia, iar acest fapt permite grupului german sa ii oblige pe ceilalti proprietari de titluri sa renunte la acestea si sa delisteze ulterior compania, transmite Bloomberg, citata de Mediafax.

VW, cel mai mare producator auto european, a dorit sa integreze deplin Scania pentru a imbunatati cooperarea intre compania suedeza, compania MAN din Munchen, la care detine controlul, si propria marca de vehicule comerciale.

Grupul german a oferit pe 21 februarie 6,7 miliarde de euro pentru a prelua 37% din actiunile pe care nu le detinea inca la Scania. Pe 30 aprilie, VW a prelungit cu 30 de zile termenul limita al ofertei, dupa ce a obtinut sprijinul actionarilor in proportie de 88,25%. Grupul german a refuzat sa imbunatateasca propunerea, care este cu 36% peste pretul de inchidere al tranzactiilor dinaintea ofertei facute pe 21 februarie.

Volkswagen si-a asigurat sprijinul actionarilor Scania pentru preluarea integrala a producatorului suedez de camioane, printr-o oferta de 6,7 miliarde de euro. Compania inlatura astfel ultimul obstacol major in incercarea de a detine o divizie producatoare de camioane de mare tonaj integrata in grup.


Sursa.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice