Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Simplificare a regulilor de obtinere permis de conducere ?

Procedura obtinerii permisului auto ar urma sa fie simplificata, conform unui nou proiect de lege. Astfel, la examenul pentru permis, instructorul ar urma sa fie cel cel care sta pe scaunul din dreapta, nu politistul.

Permisul de conducere s-ar putea obtine mult mai usor in viitor, ca urmare a unui nou proiect de lege. Documentul prevede ca examinatorii sa nu mai fie cadre ale Ministerului de Interne, ci persoane civile. Astfel, candidatii la obtinerea permisului de conducere ar putea fi examinati chiar de instructorii auto care i-au pregatit in vederea sustinerii acestei probe.

Potrivit proiectului, examinatorul va fi un civil, instruit totusi la Ministerul de Interne. Initiatorii proiectului argumenteaza aceasta masura ca fiind necesara intrucat, in prezent, candidatii sunt nevoiti sa astepte chiar si jumatate de an pentru sustinerea probei practice in vederea obtinerii permisului de conducere, din cauza lipsei de personal cu care se confrunta!

(Visited 9 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice