Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Reguli noi pentru scolile auto si soferii implicati in accidente

Reguli noi pentru scolile auto si soferii implicati in accidente. Autoritatile vor sa reduca rata mortalitatii pe sosele

Autoritatile vor desfiinta scolile de soferi daca elevii nu vor lua examenul auto in proportie de cel putin 40%.

In plus, masinile implicate in accidente grave vor fi obligate sa faca o inspectie la RAR, dupa reparatie. Masurile vor fi luate pentru a reduce numarul de accidente, in conditiile in care tara noastra este pe locul doi la nivel european intr-un top al mortilor pe sosele.

Ca sa reduca numarul de accidente mortale, autoritatile vor inspecta infrastructura, vor introduce cursuri obligatorii de educatie rutiera inca de la gradinita si le-au pus gand rau scolilor de soferi ai caror elevi nu trec examenul auto.

Potrivit studiului Consiliului European pentru Siguranta in Trafic, exista trei obiceiuri periculoase ale soferilor care fac cele mai mari accidente. Este vorba despre consumul de alcool, condusul fara centura de siguranta si viteza prea mare. Statistica arata ca la nivel european se puteau salva aproape 9.000 de vieti, daca oamenii ar fi purtat centura de siguranta.

Iar daca soferii europeni nu ar fi consumat alcool inainte de a urca la volan, peste 5.000 de oameni ar fi ramas in viata, anul trecut.

In total, in 2016, In Romania au murit 1.900 de persoane in accidente rutiere, ceea ce ne pozitioneaza pe locul doi la nivel european.

Au murit 95 de romani la un milion de locuitori, potrivit statisticilor. In Bulgaria, au fost 96 de decese la un million de locuitori. Este periculos si in Letonia sau Polonia. La polul opus sunt tari cu autostrazi si infrastructura bune: Danemarca, Marea Britanie si Norvegia.

Sursa: PROTV

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice