Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Raliul Dakar 2015: Nasser Al-Attiyah îşi apără poziţia de lider al clasamentului general înaintea zilei de pauză

Raliul Dakar 2015: Nasser Al-Attiyah îşi apără poziţia de lider al clasamentului general înaintea zilei de pauză

Echipajul Nasser Al-Attiyah (Qatar) – Mathieu Baumel (Franţa) se menţine lider al clasamentului general la jumătatea ediţiei 2015 a Raliului Dakar. Cei doi au încheiat speciala a opta pe locul al treilea, înaintea celor mai importanţi adversari, Giniel de Villiers şi Dirk von Zitzewitz (Toyota), astfel că acum au un avans de 8’27” în clasamentul general.

Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul Bernardo Graue (Argentina) au reuşit un rezultat bun în ziua a opta a acestui Dakar pentru MINI. Cei doi argentinieni s-au clasat pe poziţia a doua, cu un loc mai sus decât tandemul Al-Attiyah – Baumel.

Alte patru maşini MINI ALL4 Racing s-au regăsit în Top 10 la finalul etapei de duminică. Krzysztof Holowczyc (Polonia) şi Xavier Panseri (Franţa) au menţinut un ritm constant de-a lungul etapei şi au trecut linia de sosire pe locul al cincilea. Cu acest rezultat, ei îşi consolidează locul al patrulea în ierarhia generală.

Câştigătorii de anul trecut, Joan “Nani” Roma (Spania) şi Michel Périn (Franţa), şi al lor MINI ALL4 Racing au fost în Top 10 după ce au avut al şaselea timp pe proba specială. Echipajul rusesc Vladimir Vasilyev – Konstantin Zhiltsov a fost pe poziţia a opta, urmat de tandemul Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia), care s-a clasat în Top 10 pentru prima dată la ediţia din acest an a Raliului Dakar.

Etapa a opta a readus caravana de la Uyuni (Bolivia) la Iquique (Chile), unde Dakarul a fost şi vineri. Competitorii au avut de parcurs cea de-a doua zi a aşa-numitelor etape-maraton. Timp de două zile, echipajele nu au beneficiat de asistenţă tehnică din partea echipelor lor.

Cu o lungime de 784 de kilometri, a opta probă specială s-a desfăşurat pe un lac sărat secat, Salar de Uyuni, unde – pe parcursul a sute de kilometri – piloţii au putut rula la viteză maximă. Ulterior, s-a intrat într-o secţiune de neutralizare cu o lungime de 274 de kilometri, după care a urmat un sprint de 38 de kilometri spre Iquique, pe coasta Pacificului.

Luni, echipajele îşi vor putea reîncărca bateriile în ziua de pauză din Chile, în timp ce echipele tehnice vor pregăti maşinile pentru cea de-a doua parte a celui mai dur rally-raid din lume. Mai sunt cinci etape până când Dakarul va ajunge la linia de sosire, sâmbătă la Buenos Aires (Argentina).

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice