Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Raiului Iasului: Manu si Jancsi urca pe podium la Iasi!

Manu si Jancsi urca pe podium la Iasi!

Saptamana trecuta, la sfarsitul careia a avut loc Raliul Iasului Cotnari, a fost pentru Manu Mihalache cea mai grea Proba Speciala, una in care, ARBITRUL a oprit cronometrul si a constatat, cinic si rece, disparitia mamei sale, Paula Mihalache.

Insa, asa cum se intampla deseori in sport, si in viata, urmeaza mereu alte probe noi, unele frumoase, altele dificile, spectaculoase sau imprevizibile. Manu a inteles ca timpul nu asteapta pe nimeni si ca trebuie sa îi dam tot ce ne-am propus.

Dupa o prima zi de concurs in care Manu si Jancsi nu au reusit rezultate pe masura asteptarilor, situatie datorata unei probleme tehnice, dar si vizibilitatii reduse, cei doi au avut o a doua zi excelenta, reusind timpi foarte buni pe cele 7 Probe, mai mult chiar, terminand Super Speciala, Rapa Galbena, pe locul 3, la doar o secunda de primii doi clasati, dupa un parcurs spectaculos, aplaudat de spectatori.

Echipajul brasovean termina Raliul Iasului Cotnari pe locul 3, la Clasa 3, fiind insotit pe podium de Tapio Laukkanen si Francois Delcour.

Manu Mihalache: “Asa cum de altfel ma asteptam, Raliul Iasului a fost foarte bine organizat, cu probe consistente, cu spectatori entuziasti, dornici sa vada spectacol. Sunt multumit ca am reusit un loc pe podium la Clasa 3. In fapt, este exact ceea ce ne-am propus, tinand cont de materialul de concurs. Din pacate, nu am reusit sa fac recunoasterile asa cum ar fi trebuit, aspect care a influentat, intr-o oarecare masura, rezultatele din prima zi de concurs. Evident, au fost si probleme cu vizibilitatea, datorate prafului de pe probe. A doua zi ne-am propus sa mergem tare si sa recuperam, lucru pe care l-am reusit, in conditiile in care si masina a raspuns, fara ezitare, la toate comenzile noastre. Doresc sa-i multumesc lui Jancsi pentru tot ce a facut la acest raliu, precum si colegilor din echipa, care au pregatit masina cu profesionalism si entuziasm .

Jancsi Soos: “De la bun inceput am crezut intr-o prestatie buna la aceasta competitie, despre care, acum, la final, am doar cuvinte de lauda. Rezultatul obtinut este unul valoros si ne onoreaza clasarea noastra pe podium in compania unor nume importante din acest sport.

Catalin Toderas & Credit foto: Dan STRAUTI

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice