Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Procurorii cercetează o fraudă de un milion de poliţe Omniasig, fără acoperire

Procurorii cercetează o fraudă de un milion de poliţe Omniasig, fără acoperire

Acuzaţii grave planează asupra societăţii de asigurări Omniasig, una dintre cele mai importante astfel de firme din România. Autorităţile îi acuză pe angajaţii companiei, de la cei cu funcţii de conducere până la brokeri, că au produs pagube de milioane de euro firmei centrale din Austria.

Marţi dimineaţă peste 100 de poliţişti şi procurori au descins la aproape 50 de sucursale ale societăţii Omiasig din toată ţara. La plecare au încărcat camioane întregi cu acte pe care le-au dus la sediul Parchetului General pentru continuarea cercetărilor.

De altfel, la încheierea percheziţiilor, şeful Direcţiei de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei, Alexandru Ioniţă, spunea că în următoarele ore vor fi verificate peste un milion de documente, urmând să se stabilească modul de operare şi gradul de vinovăţie al persoanelor implicate.

„Verificările în acest dosar au început la jumătatea anului 2013, şi am fost spijiniţi de Serviciul Român de Informaţii. Deocamdată verificăm acte. Abia zilele următoare vom începe să audiem şi suspecţii”, a explicat Ioniţă.

La rândul lor, procurorii Parchetului General au anunţat că în dosar s-a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, fiind vizat directorul general al companiei (Mihai Tecău – n.r.), dar şi de alţi 40 de directori de sucursale şi de vânzări.

Imediat după anunţul procurorilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care supraveghează companiile de asigurări din România, a anunţat sec că „a luat act de comunicatul oficial al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind percheziţiile derulate la o societate de asigurări. Pe măsură ce Parchetul va oferi mai multe informaţii, ASF va dispune măsurile care sunt în competenţa sa“.

La doar câteva ore, reprezentanţii Omniasig au transmis că unicul obiect al verificărilor desfăşurate de Parchetul General în cadrul companiei este situaţia poliţelor de asigurare de locuinţe emise în a doua jumătate a anului 2013. De asemenea, aceştia i-au asigurat pe clienţii Omniasig că activitatea curentă a companiei nu este în niciun fel perturbată de aceste verificări.

Concret, anchetatorii verifică modul în care au fost încheiate peste un milion de poliţe de asigurare, de toate tipurile, existând indicii că acestea nu au fost înregistrate, chiar dacă ele au fost înmânate clienţilor. În ceea ce priveşte modul de operare, una dintre variante este aceea că erau întocmite poliţele de asigurare, clientul plătea şi primea fizic poliţa, dar ulterior acestea nu erau înregistrate în sistem de către brokerul de asigurare.

„Prejudiciul nu a fost stabilit până în acest moment, însă se presupune că acesta ajunge până la câteva milioane de euro”, spun anchetatorii.

Anchetatorii au dat ieri asigurări că în acest caz nu sunt vizate persoanele fizice care au cumpărat poliţele de asigurare.

„Suspiciunile pe care le avem privesc modul de întocmire al poliţelor de asigurare, pentru care pot să vă spun faptul că nu există nicio suspiciune privind reala lor şi corecta lor întocmire vizavi de persoanele fizice care au beneficiat de ele, deci persoane care au beneficiat în mod corect şi de bună-credinţă“, a spus şeful DIF.


Sursa, citeste mai departe!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice