Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Premieră pentru noul Volvo FE cu intrare joasă

Premieră pentru noul Volvo FE cu intrare joasă

Volvo Trucks şi-a extins gama de modele cu o versiune cu acces coborât a noului Volvo FE Euro 6. Volvo FE LEC (Low Entry Cab) a fost special conceput pentru serviciile de colectare a deşeurilor şi pentru sarcinile de distribuţie din oraşe. Cabina se caracterizează prin accesul coborât, podea plată, vizibilitate excelentă şi o capacitate de până la patru persoane.

Noul Volvo FE LEC se bazează pe cea mai nouă generaţie de camioane de capacitate medie Volvo Trucks, Volvo FE.

Şasiul, lantul cinematic, designul, instrumentele şi comenzile sunt toate mai mult sau mai puţin identice. Ceea ce-l diferenţiază pe Volvo FE LEC sunt în special caracteristicele cabinelor cu acces coborât şi trecere liberă.

Înălţimea intrării este de numai 530 mm. Iar în poziţia cea mai coborâtă a suspensiei, înălţimea se reduce cu încă 90 mm. Uşile se deschid la 90 grd., iar podeaua este plană în toată cabina. Se pot instala până la trei scaune pentru pasageri. Scaunul şoferului este plasat mai în faţă, cu scopul de a permite cea mai bună vizibilitate spre înainte şi în lateralele camionului.

Oglinzile retrovizoare sunt mari, cu vizibilitate foarte bună, fiind disponibile şi cele pentru unghiul mort. Pentru o vizibilitate şi mai bună, pot fi comandate şi geamuri pe panourile din spatele uşilor.

Spre exemplu, pentru a face ieşirea din cabină rapidă şi comodă, funcţia de coborâre a şasiului este activată de îndată ce este folosită frâna de parcare. Funcţia de coborâre poate fi binenţeles activată sau dezactivată şi cu ajutorul unui buton de pe panoul de bord. Alături de scaunul şoferului este amplasată o conexiune de aer comprimat ce poate fi folosită pentru îndepărtarea murdăriei şi prafului din cabină.

De asemenea, există şi opţiunea unei prize de 24V în spatele scaunului şoferului, ce poate alimenta un frigider, spre exemplu. În plus, există şi posibilitatea de a instala o cameră video pentru mersul cu spatele sau un monitor care indică greutatea deşeurilor încărcate, prin intermediul unui adaptor din bord.

Noul Volvo FE LEC a primit omologarea de tip în Comunitatea Europeană îndeplinind atât standardele legale europene şi suedeze, cât şi foarte strictele criterii de siguranţă Volvo Trucks.

Camionul a fost prezentat la IFAT din Munchen, Germania, în perioada 5-9 mai. IFAT este una dintre cele mai mari expoziţii din lume specializate în colectarea deşeurilor menajere.

Sursa: Volvo.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice