Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Porsche va construi un rival pentru BMW X6 bazat pe modelul Cayenne

Porsche va construi un rival pentru BMW X6 bazat pe modelul Cayenne

La scurt timp după ce Mercedes-Benz a lansat conceptul unui viitor rival pentru BMW X6, surse din cadrul Porsche au lansat ideea unui model bazat pe Cayenne, mai sportiv decât acesta şi cu alura unui SUV-Coupe.

Într-un interviu acordat publicaţiei Autocar, un oficial Porsche a declarat că opţiunea unui Cayenne Coupe a fost discutată în urmă cu mult timp în cadrul companiei, dar comenzile crescute ale modelului Cayenne şi capacitatea limitată de producţie a uzinei din Leipzig au împiedicat demararea proiectului.

Odată cu lansarea viitoarei generaţii a SUV-ului german în 2017, capacitatea facilităţii de producţie va creşte considerabil, făcând astfel loc unui viitor model Cayenne Coupe, programat să debuteze un an mai târziu.

Cel din urmă va utiliza o versiune nouă a platoformei modulabile Volkswagen, MLB şi va oferi patru variante de motorizare, două convenţionale (benzină şi diesel) şi două hibrid (plug-in hybrid – benzină şi diesel – electric) afirma editorii Adevarul.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice