Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul SUV Jaguar E-PACE

Noul SUV Jaguar E-PACE

Pentru cei care apreciaza design-ul marcii, E-PACE este un SUV compact dinamic si agil, cu profilul unui coupé, ce se poate distinge prin capota sculptata a motorului si pasajele spate atletice. Jaguar E-PACE dispune de o gama diversificata de motoare Ingenium, care asigura atat putere si placerea de a conduce, cat si consum redus de combustibil.

Motoarele Ingenium cu frecari reduse, realizate integral din aluminiu, dispun de bloc motor robust si de 2 arbori de echilibrare, care permit reducerea nivelului vibratiilor si o functionare rafinata. Toate motoarele sunt echipate cu tehnologie stop/start si incarcare inteligenta prin regenerare – care recupereaza energia cinetica generata la franare, pentru a incarca bateria – in vederea reducerii consumului de combustibil, in special la deplasarea in oras.

Noul Jaguar E-PACE a primit calificativul de 5 stele la testele Euro NCAP, ceea ce confirma ca modelul atât de așteptat se numără printre cele mai sigure de pe piață. Pentru a fi performant in diferite conditii de utilizare, sistemul de tractiune integrala (AWD) controleaza in mod inteligent distributia cuplului intre puntile fata si spate. Cuplul motor este echilibrat intre cele 2 punti, pentru a permite utilizarea integrala a tractiunii disponibile la toate cele 4 roti.

Transmisia automata cu 9 trepte permite o schimbare foarte lina si rapida si cupleaza intotdeauna treapta de viteza corespunzatoare, pentru a asigura reducerea consumului de combustibil si imbunatatirea acceleratiilor. Pentru reducerea suplimentara a consumului de combustibil se poate opta pentru transmisia manuala cu 6 trepte.

Modelul E-PACE a obtinut calificativul de 5 stele la testele Euro NCAP, punctaj maxim in ceea ce priveste protectia copiilor, la impactul cu bariera laterala, precum si la testele de impact frontal si lateral decalat.

Noul SUV este echipat cu o gama completa de sisteme de siguranta, cum ar fi: franarea de urgenta cu detectare a pietonilor (Emergency Braking with Pedestrian Detection).

O inovatie care permite identificarea riscului de coliziune cu vehiculele sau cu pietonii din fata, actionand automat franele; faruri Matrix-laser cu LED care utilizeaza asistenta inteligenta pentru faza lunga (IHBA) si farurile adaptive (AFL) pentru impartirea fazei lungi in benzi verticale, ocolind vehiculele care vin din sens opus si umbrind zona din fata acestora, pentru a preveni orbirea; asistenta la pastrarea benzii de rulare care detecteaza parasirea neintentionata a benzii de rulare si contrabracheaza volanul, in vederea mentinerii pozitiei pe banda; monitorizare stare sofer pentru a detecta si avertiza asupra oboselii soferului, prin monitorizarea modului de actionare a directiei, franelor si acceleratiei; control adaptiv viteza de croaziera, cu asistenta la deplasarea in coloana astfel incat daca vehiculul din fata incetineste, reduce automat viteza, iar daca drumul se elibereaza din nou, accelereaza pana la viteza presetata; airbag pentru pietoni care activeaza un airbag exterior in cazul unei coliziuni, pentru a proteja pietonii si ciclistii de impactul cu capota si cu parbrizul; monitorizare trafic din spate, care avertizeaza soferul cu privire la vehiculele, pietonii sau alte pericole care se apropie din partile laterale ale vehiculului, cu ajutorul unor semnale sonore si vizuale; asistenta pentru unghiul mort, care avertizeaza soferul cu privire la vehiculele aflate in aceste zone ascunse sau care se apropie rapid, prin lumina intermitenta a unei lampi de avertizare si controleaza traiectoria vehiculului, daca acesta incepe sa schimbe banda de rulare.

Modelul Jaguar E-PACE, cel de-al doilea SUV al marcii, va fi disponibil spre vanzare incepand cu luna ianuarie 2018, avand un pret de pornire de 26.000 EUR + TVA.

Pentru a afla ofertele speciale sau testa noul Jaguar E-PACE va asteptam la showroom-urile Tiriac Auto Jaguar, Land Rover (Bucuresti, Brasov).

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice