Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul MINI S Clubman

Cu un design modificat cu precizie, o selecţie extinsă de dotări şi cea mai nouă tehnologie de operare şi conectivitate, noul MINI Clubman se prezintă ca un individualist elegant în segmentul compact premium.

Cu un design modificat cu precizie, o selecţie extinsă de dotări şi cea mai nouă tehnologie de operare şi conectivitate, noul MINI Clubman se prezintă ca un individualist elegant în segmentul compact premium. Prin combinarea plăcerii condusului specifică MINI cu o versatilitate potrivită atât pentru condusul zilnic, cât şi pentru călătoriile lungi, modelul cu cinci locuri vine cu un plus de charismă prin accentele noi pentru exterior şi interior. Cele mai noi actualizări din gama de servicii digitale MINI Connected subliniază caracterul progresist şi orientat spre lifestyle al noului MINI Clubman. Totodată, completările atractive ale programului de dotări opţionale şi accesorii MINI originale oferă noi posibilităţi de personalizare.

Confortul călătoriei, spaţiul şi versatilitatea definesc proprietăţile generale ale noului MINI Clubman, interpretarea sa modernă a conceptului shooting brake clasic stabilind un stil distinctiv în cadrul segmentului compact. Patru uşi laterale şi cinci locuri, alături de portbagajul versatil din spatele celor două uşi divizate din spate, asigură un grad ridicat de funcţionalitate şi genul de utilizare creativă a spaţiului care este caracteristică pentru MINI.

Agilitatea specifică mărcii este garantată de portofoliul de motorizări moderne şi de tehnologia superioară de suspensie cu care este echipat noul MINI Clubman. Sunt disponibile trei motorizări pe benzină* şi trei variante diesel*, cu puteri ce variază între 75 kW/102 CP şi 141 kW/192 CP. Dacă doresc, clienţii pot opta şi să combine sistemul de tracţiune integrală ALL4 cu cele mai puternice motoare pe benzină şi diesel. Gama de modele va fi suplimentată ulterior cu noua ediţie a sportivului MINI John Cooper Works Clubman.

Noul MINI Clubman: privire de ansamblu a punctelor de atracţie

 • Design frontal distinctiv, cu design nou al grilei radiatorului.
 • Faruri LED cu funcţie Matrix pentru faza lungă.
 • Noi proiectoare LED de ceaţă cu inel de lumină.
 • Stopuri LED disponibile standard, opţional în design Union Jack.
 • Noi culori pentru caroserie, opţiune nouă de exterior Piano Black.
 • Noi jante din aliaj uşor.
 • Suspensie sport cu gardă la sol redusă cu 10 milimetri.
 • Gamă nouă de tapiţerii cu piele şi suprafeţe de interior.
 • Program de echipare MINI Yours nou.
 • MINI Connected cu funcţii noi.
 • Gamă extinsă de accesorii MINI originale.

Expresiv şi puternic: noul design frontal distinctiv

Designul caroseriei noului MINI Clubman este elegant, individual şi exclusiv. Proporţiile distinctive sunt rezultatul unei caroserii modelate în stilul sportiv şi îngust specific MINI, al unei linii a acoperişului extinsă dinamic şi al unui spate drept. În plus, uşile divizate, ce constau din două aripi cu deschidere laterală, îl fac să fie singurul model cu şase uşi din segmentul compact, la care se adaugă versatilitatea remarcabilă datorată portbagajului ce poate fi extins de la 360 de litri până la maximum 1.250 de litri, în funcţie de nevoie.

Conceptul de caroserie este combinat cu elementele de design specifice mărcii. În partea frontală, acestea includ capota curbată, farurile rotunde – cu contururi cromate în echiparea standard, opţional sunt Piano Black – şi conturul hexagonal al grilei radiatorului. Cea mai remarcabilă particularitate de design a noului MINI Clubman este grilă nouă a radiatorului, care acum se extinde de-a lungul întregii bare. Cu contururi puternic modelate şi o nouă structură a prizei de aer, aceasta oferă un aspect deosebit al părţii frontale. Grila este mărginită de un cadru subţire, produs dintr-o singură bucată. Priza de aer este divizată în şase laturi orizontale, de culoare neagră, care opţional pot fi actualizate la o versiune cromată. Dotările specifice pentru secţiunea frontală a modelelor MINI Cooper S Clubman şi MINI Cooper SD Clubman sunt modelul hexagonal al grilei în locul barelor orizontale şi bara individuală cromată din priza de aer, precum şi emblema cromată cu “S” roşu în centru.

Intensitate variabilă a luminării, fază lungă cu efect antiorbire: faruri LED adaptive cu funcţie Matrix

Când automobilul este privit din faţă, aspectul caracteristic al noului MINI Clubman este rezultatul unui design modificat al farurilor rotunde. Acum, farurile cu halogen standard au suprafaţă reflectorizantă mărită şi un scut negru atractiv în interior. Luminile de zi sunt integrate în luminile de parcare din secţiunea inferioară a şorţului faţă. Şi farurile LED opţionale au design nou.

Stilul modificat include module LED pentru faza scurtă şi cea lungă, care generează luminozitate îmbunătăţită, dar şi un scut finisat în negru. Un inel alb de lumină, ce înconjoară farurile, serveşte ca lumină de zi, dar şi ca semnalizator.

Farurile LED adaptive cu funcţie Matrix pentru faza lungă reprezintă o opţiune nouă. Ele oferă o funcţie de lumină rotativă, care poate fi recunoscută prin inserţia din far, şi îşi adaptează luminozitatea la situaţia de pe drum. În traficul urban şi când vizibilitatea este limitată din cauza condiţiilor meteo, zona laterală a drumului este iluminată mai intens prin adăugarea luminii rotative atenuate. Când se rulează pe autostrăzi, este posibilă creşterea selectivă a razei de acţiune a fazei lungi.

Mai mult, farurile LED adaptive ale noului MINI Clubman dispun acum de funcţie antiorbire automată pentru faza lungă. Tehnologia Matrix inovatoare pentru faza lungă permite ca raza de vizibilitate să fie crescută, dar, în acelaşi timp, să evite orbirea celorlalţi utilizatori ai drumului. În acest scop, faza lungă este împărţită în patru segmente care pot fi activate şi dezactivate independent unele de altele şi adaptate la situaţia de pe drum la viteze de peste 70 km/h. Imediat ce camera frontală a noului MINI Clubman detectează un vehicul ce vine din sens opus sau rulează înainte, spaţiul pe care vehiculul îl ocupă este luminat doar la intensitatea fazei scurte.

Proiectoarele LED de ceaţă sunt disponibile ca echipare opţională suplimentară pentru MINI Clubman. Acestea iau locul luminilor de parcare disponibile standard şi oferă o funcţie de lumină de zi suplimentară implementată sub forma unui inel LED de lumină.

Stopuri LED ca echipare standard, opţional sunt disponibile în design Union Jack

Acum, noul MINI Clubman este echipat standard cu stopuri LED. Blocurile optice cu contur cromat sunt integrate special în aripile uşilor divizate. În combinaţie cu farurile LED opţionale sau farurile LED adaptive, stopurile plasate orizontal dispun de design nou care subliniază originile britanice ale mărcii: structura grafică a surselor de lumină copiază modelul abstract al drapelului Union Jack. Cu linii atractive, motivul steagului oferă o formă distinctivă de identificare – atât ziua, cât şi noaptea. Lumina de frână este generată acum şi de acest bloc optic cu design nou.

Aspect fresh cu noi finisări ale caroseriei şi exterior Piano Black

Trei noi variante de culoare sunt disponibile pentru finisajul caroseriei. Noul MINI Clubman este disponibil acum în Indian Summer Red metalizat, British Racing Green metalizat sau MINI Yours Enigmatic Black metalizat. Ca alternativă la culoarea caroseriei, acoperişul şi capacele oglinzilor exterioare pot fi finisate şi în negru, alb sau argintiu.

Mai mult, lista de echipamente opţionale oferă modalităţi suplimentare de personalizare a designului exterior. Cu opţiunea Piano Black Exterior pentru MINI Cooper S Clubman şi MINI Cooper SD Clubman, contururile farurilor, stopurilor şi grilei radiatorului sunt finisate în negru lucios în loc de crom.

Noi jante din aliaj, suspensie sport cu coborâre a automobilului

În funcţie de varianta de model, noul MINI Clubman este echipat standard cu jante din aliaj ale căror dimensiuni pot fi de 16 sau de 17 ţoli. Opţional, jantele din aliaj uşor sunt disponibile şi în format de 18 sau 19 ţoli. O nouă completare a gamei o reprezintă jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor, în variante de design Multiray Spoke în două tonuri şi MINI Yours British Spoke în două tonuri, alături de jantele de 19 ţoli, din aliaj uşor, în design John Cooper Works Circuit Spoke în două tonuri.

O altă noutate pentru echipamentele opţionale este suspensia sport, coborâtă cu 10 milimetri. Această opţiune nu numai că optimizează suplimentar reacţiile agile ale noului MINI Clubman, ci conferă şi o accentuare a caracterului sportiv al automobilului.

De asemenea, există şi o opţiune de suspensie adaptivă. Aceasta oferă posibilitatea de alegere între două curbe de caracteristică pentru reglajul amortizoarelor prin intermediul modurilor MINI Driving opţionale. În funcţie de situaţia de condus, acestea permit activarea unei reacţii a amortizorului care fie este orientată spre confort, fie este directă şi sportivă.

Exprimarea stilului individual: noi opţiuni MINI Yours exclusive

Opţiunile din programul MINI Yours oferă o modalitate exclusivă de personalizare a noului MINI Clubman. Ele subliniază originile britanice şi tradiţia fascinantă ale mărcii, precum şi stilul personal al conducătorului. Materialele de calitate, finisarea precisă şi designul elegant sunt caracteristicile dotărilor MINI Yours speciale pentru exterior şi interior. Pe lângă finisarea caroseriei în nuanţa MINI Yours Enigmatic Black metalizat şi jantele din aliaj uşor în design MINI Yours British Spoke în două tonuri, există o serie de opţiuni atractive de design interior ce sunt disponibile pentru noul MINI Clubman.

Gama include un volan sport MINI Yours şi varianta de tapiţerie pentru scaune MINI Yours Leather Lounge Carbon Black. Scaunele primesc o notă extravagantă prin intermediul motivului Union Jack de pe tetiere, care este aplicat cu preforaţii dispuse cu precizie. Accente exclusive sunt oferite şi de opţiunile MINI Yours de interior: acestea sunt disponibile în trei versiuni Piano Black iluminat, Frozen Blue iluminat şi Fibre Alloy iluminat. Dotările incluse aici sunt ramele iluminate ale uşilor, alături de conturul cockpitului, elementele de decor ale cockpitului şi ale consolei centrale, care sunt concepute să se armonizeze prin culorile potrivite. Toate opţiunile MINI Yours sunt disponibile şi individual. De asemenea, pachetul MINI Yours oferit include şi covoraşe MINI Yours cu vipuşcă neagră şi model al cusăturilor de culoarea aluminiului, precum şi o etichetă de design MINI Yours pe geamurile laterale.

Alte opţiuni de personalizare pentru interior sunt variantele de tapiţerie a scaunelor, care sunt nou adăugate în programul de echipamente opţionale. Varianta Leather Chester este disponibilă acum şi pentru noul MINI Clubman în culorile Malt Brown, Indigo Blue şi Satellite Grey.

Tren de rulare: şase motoare, sistem de tracţiune integrală ALL4 ca opţiune

Portofoliul de motorizări pentru noul MINI Clubman include trei propulsoare pe benzină – două cu trei cilindri şi unul cu patru cilindri -, alături de trei versiuni diesel – una cu trei cilindri şi două cu patru cilindri -, fiecare cu cea mai nouă generaţie a tehnologiei MINI TwinPower Turbo. La un moment ulterior, programul de modele va fi extins pentru a include noul MINI John Cooper Works Clubman. Sportivul gamei este echipat standard cu sistemul de tracţiune integrală ALL4.

Ca alternativă la transmisia puterii prin puntea faţă, care este specifică MINI, sistemul ALL4 este disponibil şi opţional pentru cele mai puternice două variante de model – MINI Cooper S şi MINI Cooper SD. Prin controlul electronic rapid şi precis, acest sistem asigură distribuţie permanentă a puterii între roţile faţă şi cele spate, în funcţie de situaţie.

În locul transmisiei standard – manuală ,cu şase trepte -, o transmisie Steptronic cu şapte trepte, cu dublu ambreiaj, este disponibilă opţional pentru MINI One Clubman, MINI Cooper Clubman, MINI Cooper S Clubman şi MINI One D Clubman. Transmisia sport Steptronic cu şapte trepte este disponibilă pentru MINI Cooper S Clubman: aceasta este caracterizată de timpi de schimbare foarte rapizi. Opţional, MINI Cooper D Clubman poate fi echipat cu transmisie Steptronic cu opt trepte, care vine ca echipare standard la MINI Cooper S Clubman ALL4, MINI Cooper SD Clubman şi MINI Cooper SD Clubman ALL4 şi poate fi înlocuită opţional la fiecare dintre aceste modele cu o transmisie sport Steptronic cu opt trepte.

La lansarea pe piaţă, noul MINI Clubman va fi disponibil în opt variante de model:

MINI One Clubman*: 75 kW/102 CP, 0-100 km/h în 11,3 secunde (11,6 secunde), vizetă maximă 185 km/h (185 km/h), consum mediu mixt: 5,6-5,5 l/100 km (5,5-5,5 l/100 km), emisii CO2 combinate: 128-125 g/km (125-124 g/km).

MINI Cooper Clubman*: 100 kW/136 CP, 0-100 km/h în 9,2 secunde (9,2 secunde), viteză maximă: 205 km/h (205 km/h), consum mediu mixt: 5,7-5,6 l/100 km (5,4-5,3 l/100 km), emisii CO2 combinate: 129-127 g/km (122-120 g/km).

MINI Cooper S Clubman*: 141 kW/192 CP, 0-100 km/h în 7,3 secunde (7,2 secunde), viteză maximă: 228 km/h (228 km/h), consum mediu mixt: 6,5-6,4 l/100 km (5,6-5,5 l/100 km), emisii CO2 combinate: 147-145 g/km (127-125 g/km).

MINI Cooper S Clubman ALL4*: 141 kW/192 CP, 0-100 km/h în 6,9 secunde, viteză maximă: 225 km/h, consum mediu mixt: 6,2-6,1 l/100 km, emisii CO2 combinate: 141-139 g/km.

MINI One D Clubman*: 85 kW/116 CP, 0-100 km/h în 10,8 secunde (10,8 secunde), viteză maximă: 192 km/h (192 km/h), consum mediu mixt: 4,2-4,1 l/100 km (4,1-4,0 l/100 km), emisii CO2 combinate: 110-107 g/km (107-105 g/km).

MINI Cooper D Clubman*: 110 kW/150 CP, 0-100 km/h în 8,9 secunde (8,6 secunde), viteză maximă: 212 km/h (212 km/h), consum mediu mixt: 4,4-4,3 l//100 km (4,3-4,2 l/100 km), emisii CO2 combinate: 114-113 g/km (113-111 g/km).

MINI Cooper SD Clubman*: 140 kW/190 CP, 0-100 km/h în 7,6 secunde, viteză maximă: 225 km/h, consum mediu mixt: 4,4-4,3 l/100 km, emisii CO2 combinate: 114-113 g/km.

MINI Cooper SD Clubman ALL4*: 140 kW/190 CP, 0-100 km/h în 7,4 secunde, viteză maximă: 222 km/h, consum mediu mixt: 4,7-4,6 l/100 km, emisii CO2 combinate: 122-121 g/km.

Sursa: BMW Romania, cu multumiri 😉

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice