Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Discovery – cel mai versatil SUV Land Rover de pana acum

Noul Discovery – cel mai versatil SUV Land Rover de pana acum

DESIGN CONTEMPORAN

Plafonul special si linia laterala ascendenta spre spate, confera noului Discovery un stil autentic, usor de recunoscut, subliniat de forma partilor din fata si din spate. Sofisticat si monden, noul Discovery este unul dintre cele mai elocvente exemple ale designului modern britanic.

Interiorul foarte placut, este o reinterpretare a elementelor de design ale clasicului Discovery, cu linii verticale si orizontale indraznete, unite prin forma generala

Utilizarea materialelor precum pielea premium, lemnul veritabil si finisajele metalice, alaturi de prelucrarea exacta, creeaza o ambianta moderna, cultivata.

MAI USOR CU 480 KG

Cu o caroserie monococa moderna, relizata din aluminiu, noul Discovery beneficiaza de performanta, rezistenta, sustenabilitate si eficienta imbunatatite.

Mai usor cu pana la 480 kg decat predecesorul sau si utilizand cele mai noi tehnologii in domeniul materialelor si fabricatiei, vehiculul poate face fata fara probleme solictarilor din teren accidentat.

MOTOARELE INGENIUM

Ingenium este gama noastra de motoare care se remarca prin performante excelente, rafinament si eficienta. Motorul TD4 Ingenium dispune de un singur turbocompresor cu geometrie variabila si de un intercooler foarte eficient, racit cu apa, pentru un raspuns mai bun al motorului. Varianta cu o putere de 240 CP a motorului SD4 Ingenium asigura o combinatie ideala de performante de varf si elasticitate la turatii reduse.

EMISII REDUSE

Noul Discovery incorporeaza un design sustenabil si materiale alese inteligent. Utilizarea aluminiului pentru structura caroseriei permite o reducere cu 9 procente* a emisiilor de CO2, pe parcursul duratei de exploatare. Lantul nostru de aprovizionare in bucla inchisa pentru aluminiu asigura reutilizarea tuturor deseurilor rezultate in urma procesului de presare a tablei din aluminiu.

CONFIGURATIE INTELIGENTA SCAUNE

Cele 7 scaune pentru adulti ale noului Discovery sunt cel mai bun exemplu de confort si versatilitate. Rabatarea inteligenta a scaunelor permite configurarea randurilor 2 si 3 de scaune de la butoanele din portbagaj sau de pe ecranul tactil principal. Atunci cand nu va aflati in vehicul, puteti configura scaunele de la distanta, cu ajutorul aplicatiei InControl Remote pentru smartphone.

LAND ROVER IGUIDE

Aplicatia Land Rover IGuide utilizeaza ultima tehnologie de realitate perfectionata, pentru a explica toate functiile si comenzile importante ale noului Discovery. Desemenea, aceasta joaca rolul de manual de utilizare pentru mobil si se asigura ca gasiti intotdeauna raspunsul la orice intrebare.

INCONTROL TOUCH

Sistemul InControl Touch disponibil pentru modelele S si SE dispune de o multitudine de functii de informare si divertisment. Tehnologia InControl intuitiva va permite sa navigati la destinatie, sa redati muzica favorita si chiar sa urmariti un vehicul furat. Viata nu a fost niciodata mai plina de satisfactii, mai placuta si mai lipsita de griji.

PERFORMANTE PE SOSEA

Noul Discovery a fost proiectat pentru a asigura o experienta la volan incitanta, confortabila si sigura, minimizand oboseala soferului. Confortul exceptional la rulare este sustinut de servodirectia asistata electric, iar controlul la franarea in curbe permite mentinerea stabilitatii, prin modularea presiunii generate la apasarea pedalei de frana.

SUSPENSIE USOARA

Realizata in principal din componente usoare din aluminiu, suspensia este de tip complet independent, cu 2 brate triunghiulare suprapuse in fata si configuratie multilink avansata, in spate.

SUSPENSIE PNEUMATICA GESTIONATA ELECTRONIC

Comportamentul rutier riguros si sigur este completat de ultima generatie a sistemului de suspensie pneumatica integrala, gestionata electronic, care asigura capacitati de trecere si o tinuta de drum exceptionale. Adaptat pentru a face fata situatiilor dificile, acest sistem asigura stabilitatea noului Discovery, indiferent de starea suprafetei de deplasare. Pentru un confort exceptional la rulare, sistemul modifica automat garda la sol, daca este cazul.

DETECTAREA ADANCIMII VADULUI

Functia de detectare a adancimii vadului, disponibila optional, permite traversarea de vaduri cu adancimea maxima de 900 mm si se poate dovedi foarte utila. Senzorii din oglinzile retrovizoare exterioare, specifici Land Rover, ofera soferului in timp real pe ecranul tactil, informatii despre adancimea apei pe care o traverseaza vehiculul, precum si despre adancimea maxima de traversare a vadului.

SISTEM DE CAMERE VIDEO PERIMETRALE

Prin afisarea unei imagini exterioare 360° pe ecranul tactil, acest sistem ajuta la diferite manevre de parcare la bordura si de manevrare in locuri inguste si intersectii. Un plus de incredere la deplasarea in spatii inguste si in situatii dificile.

ASISTENTA LA PARCARE – PARCARE LATERALA, IESIRE DIN PARCARE SI PARCARE PERPENDICULARA

Acest sistem permite ca manevrele de parcare laterala si perpendiculara sa fie mai simple ca niciodata, prin directionarea vehiculului intr-un loc de parcare corespunzator. Trebuie doar sa selectati treapta de viteza potrivita si sa controlati viteza vehiculului si pedalele de acceleratie si de frana. De asemenea, asistenta la parcare permite iesirea din parcare si preia complet stresul generat de aceasta operatie, prin intermediul informatiilor de ghidare afisate pe ecran.

TEHNOLOGII EFICIENTE

Noul Discovery beneficiaza de o eficienta imbunatatita, datorita inovatiilor cum ar fi tehnologia Stop/Start inteligenta, motorul Ingenium, utilizarea materialelor usoare si aerodinamica imbunatatita. Vehiculele echipate cu suspensie pneumatica gestionata electronic beneficiaza si de coborarea garzii la sol la viteze mari, pentru a permite reducerea rezistentei la inaintare in timpul deplasarii pe autostrada.

CONTROL DINAMIC AL STABILITATII

Controlul dinamic al stabilitatii (DSC) monitorizeaza comportamentul dinamic al vehiculului si intervine daca constata ca vehiculul nu raspunde la comenzile soferului. Acesta asigura noului Discovery un comportament rutier echilibrat si sigur. Atat pe drumuri asfaltate, cat si in teren accidentat.

SISTEM AUDIO MERIDIAN

Land Rover a colaborat cu Meridian, un lider mondial in tehnologia audio de inalta performanta si procesarea digitala a sunetului, in vederea dezvoltarii de sisteme audio performante cu 10 si 16 difuzoare, pentru noul Discovery.

Ambele dispun de tehnologie de control dinamic al sunetului, care asigura eliminarea tuturor zgomotelor parazite detectate in habitaclu.

Sursa: Tiriac Auto

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice