Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW Seria 8 Coupe

Noul BMW Seria 8 Coupe

“Noul BMW Seria 8 Coupé va fi disponibil exclusiv cu anvelope mixte. Acest lucru ne-a oferit posibilitatea ca, prin coordonarea sistemelor de control al suspensiilor, să exploatăm potenţialul roţilor spate mai late pentru a obţine caracteristici de manevrabilitate deosebit de sportive”, a declarat Jos Van As, director de aplicare a suspensiei. “De asemenea, valorile mai mari de înclinare ale tuturor roţilor şi caracteristicile elastocinetice reglate în mod special conduc la realizarea unor viteze de virare extrem de ridicate înainte de intervenţia electronicii. Aşa că cei care doresc pot conduce şi pe circuit cu DSC activ.”

În etapa finală a procesului de dezvoltare a producţiei de serie, noul BMW Seria 8 Coupé prezintă întregul spectru al potenţialului său dinamic. Testele actuale din Ţara Galilor sunt dedicate în întregime coordonării finale a tuturor sistemelor de propulsie şi suspensie, accentul fiind pus pe BMW M850i xDrive Coupé, o maşină care întruchipează, într-o manieră foarte intensă, caracteristicile de performanţă ale noului automobil sport de lux. Motorul V8 complet modernizat, tehnologia inteligentă de tracţiune integrală de ultimă generaţie, diferenţialul blocant activ de pe puntea spate, suspensie M adaptivă Professional cu stabilizare activă a ruliului şi direcţia activă integral formează un pachet perfect armonizat pentru sportivitatea fascinantă şi confort suprem.

Motorul cu opt cilindri, prezentat pentru prima dată la BMW M850i xDrive Coupé, vine cu perfromanţe crescute semnificativ, un cuplu maxim impresionant de 750 Nm şi un sunet pe măsură. Pe de altă parte, în modurile Sport sau Sport + al funcţiei Driving Experience Control, atât livrarea puterii, cât şi acustica motorului devin semnificativ mai dinamice. De asemenea, funcţia amortizoarelor controlate electronic, sistemul de control al stabilităţii DSC (Dynamic Stability Control) şi sistemul de tracţiune integrală sunt adaptate cu precizie pentru modul de condus selectat. Reglajul orientate spre tracţiune spate al noului sistem BMW xDrive este perceptibil în fiecare mod de condus, în timp ce conducătorii foarte ambiţioşi beneficiază de diferenţialul blocant activ în transmisia punţii spate, ceea ce asigură tracţiune maximă în momentul accelerării la ieşirea din viraje.

Centrul de greutate redus şi valorile ridicate de rigiditate pentru caroserie şi suspensie formează baza noilor caracteristici de manevrabilitate dinamică ale BMW Seria 8 Coupé. În cazul modelului BMW M850i xDrive Coupé, atât agilitatea, cât şi comportamentul exact al direcţiei sunt susţinute suplimentar de direcţia activă integral – disponibilă standard – şi de stabilitatea activă a ruliului. În plus, amortizoarele controlate electronic sunt capabile să asigure stabilitate maximă a roţilor în orice moment, astfel încât contactul cu şoseaua să fie garantat chiar şi pe tronsoane scurte de suprafaţă neuniformă.

Actualele teste de dinamică, efectuate în Ţara Galilor cu noul automobil sport de lux, demonstrează nu numai interacţiunea armonioasă dintre motor şi trenul de rulare, dar şi agilitate şi performanţele sportive remarcabile. Noul Seria 8 se bucură de un debut special, ca dovadă a orientării deosebit de sportive. Modelul este deja prezent pe circuite din luna ianuarie, sub forma BMW M8 GTE, cu mult înainte de modelul de stradă, pregătit de lansare în a doua parte a acestui an.

Cu testele din Ţara Galilor, dezvoltatorii finalizează programul excepţional de divers şi intens pentru dezvoltarea de serie a noului BMW Seria 8 Coupé. În afara circuitului şi a poligoanelor de test, prototipurile noului model sunt testate şi pe drumurile publice pentru a obţine informaţii despre caracteristicile relevante pentru clienţi în situaţii de condus care sunt cât mai apropiate de realitate. Acestea constituie un supliment ideal pentru informaţiile acumulate, de exemplu, în timpul testelor de iarnă de la Arjeplog, în Suedia, pe circuitul BMW Group de la Miramas, în sudul Franţei, în centrul de teste de pe bucla Nordschleife de la Nürburgring sau în timpul utilizării iniţiale pe un circuit de curse.

Sursa: BMW

(Visited 25 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice