Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW Seria 8 Cabriolet

Noul BMW Seria 8 Cabriolet

BMW îşi continuă ofensiva de modele în segmentul de lux prin prezentarea automobilului sport decapotabil care explorează cele mai înalte culmi ale flerului dinamic, emoţionalului şi exclusivităţii. Noul BMW Seria 8 Cabriolet duce dinamismul emblematic BMW şi eleganţa liniilor decapotabile în segmentul de lux. Trenul de rulare şi tehnologia şasiului dezvoltate pentru gama de modele BMW Seria 8 şi structura caroseriei cu rigiditate superioară oferă platforma ideală pentru fuziunea între performanţele sportive deosebite şi confortul călătoriei pe distanţe lungi pe care le furnizează noul BMW Seria 8 Cabriolet. Caracterul modern al automobilului este subliniat de sistemele sofisticate pentru asistarea conducătorului, sistemul de control şi afişare de ultimă generaţie şi cea mai recentă tehnologie de conectivitate care include Asistentul Personal Inteligent BMW.

Două motoare foarte puternice vor fi disponibile la lansarea din martie 2019. Propulsorul V8 pe benzină, ce oferă 390 kW/530 CP, de la BMW M850i xDrive Cabriolet intră în scenă prin livrarea plină de caracter a puterii şi acustica potrivită. BMW 840d xDrive Cabriolet este echipat cu un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 235 kW/320 CP.

Design exterior: limbaj de design puternic, linii distinctive
Noul limbaj de design al mărcii BMW utilizează linii trasate cu precizie şi suprafeţe musculoase pentru a oferi noului BMW Seria 8 Cabriolet o aură distinctivă definită în egală măsură de calitatea sportivă şi eleganţa absolută. Cu o lungime de 4.843 de milimetri, o lăţime de 1.902 milimetri şi o înălţime de 1.339 de milimetri, dar şi un ampatament de 2.822 de milimetri şi un ecartament de 1.619 milimetri (faţă) şi 1.642 de milimetri (spate), dimensiunile sale le egalează aproape cu exactitate pe cele ale BMW Seria 8 Coupé. Caroseria realizează o formă extinsă dinamic, în special când acoperişul este coborât.

Datorită spoilerului frontal proeminent, partea din faţă a automobilului se bucură de o prezenţă sportivă, evidenţiată de prizele de aer largi. Acestea ies şi mai puternic în evidenţă  la BMW M850i xDrive Cabriolet (ca echipare standard) şi BMW 840d xDrive Cabriolet (ca parte a pachetului M Sport opţional). Farurile LED adaptive fac parte din configuraţia standard. Totodată, farurile BMW laser – disponibile opţional – cu luminare variabilă a drumului şi Selective Beam generează o rază de acţiune a fazei lungi de aproximativ 600 de metri. Liniile orizontale, blocurile optice care se extind mult în flancuri şi o a treia lumină de frână integrată în capota portbagajului contribuie la impresia lată şi joasă creată de partea spate.

Soft top extins cu operare complet electrică
Acoperişul rabatabil al noului BMW Seria 8 Cabriolet se evidenţiază prin designul cu masă redusă şi izolarea fonică excelentă. Când este ridicat, acoperişul conferă automobilului o siluetă asemănătoarea cu a unui coupé. Soft topul, care are culoarea neagră în echiparea standard, dar este disponibil şi cu efect Anthracite Silver ca opţiune, se deschide şi se închide complet automat şi la atingerea unui buton în doar 15 secunde. Operarea extrem de silenţioasă a acoperişului poate fi activată atunci când automobilul se deplasează cu viteze de până la 50 km/h. Când este deschis, soft topul este strâns sub o husă a cărei structură a suprafeţei şi cusături care urmăresc acelaşi design cu panoul de instrumente şi ornamentele interioare ale panourilor laterale/uşilor.

Armonie între designul exterior şi cel interior
Armonia între designul exterior şi interior se dezvăluie cel mai bine atunci când soft topul este coborât. Ocupanţii celor patru scaune sunt înconjuraţi de cursivitatea panoului de instrumente, de linia laterală care integrează uşile şi zona banchetei spate şi de linia husei compartimentului pentru soft top. Marginea geamurilor laterale se aseamănă cu conturul compartimentului pentru soft top, subliniind conexiunea dintre partea frontală şi cea spate ale automobilului.

Întreaga ambianţă a interiorului transmite dinamism, eleganţă şi lux, iar lumina ambientală standard accentuează liniile orientate spre înainte din interiorul automobilului. De asemenea, noul BMW Seria 8 Cabriolet este prevăzut cu tapiţerie integrală cu piele pentru panoul de instrumente şi umerii uşilor, precum şi cu scaune sport ajustabile electric şi cu tapiţerie din piele Vernasca.

Scaunele multifuncţionale disponibile standard la BMW M850i xDrive Cabriolet sunt tapiţate cu piele Merino cu facilităţi extinse. Atât volanul sport cu piele de la BMW 840d xDrive Cabriolet, cât şi cel M îmbrăcat în piele de la BMW M850i xDrive Cabriolet au butoane multifuncţionale şi clapete de schimbare a vitezelor.

Deflector de vânt disponibil standard, sistem încălzire în tetiere opţional
Echiparea standard a noului BMW Seria 8 Cabriolet include un deflector de vânt, care poate fi montat în zona scaunelor spate pentru a preveni turbulenţele de aer nedorite atunci când se conduce cu soft topul coborât. Pentru un sentiment sporit de confort atunci când automobilul este condus în sezonul rece, noul BMW Seria 8 Cabriolet este disponibil cu un sistemd e încălzire în tetiere opţional, cu prize de aer integrate în tetierele scaunelor faţă. Alte dotări opţionale includ scaunele răcite şi ventilate, pachetul Heat Comfort cu volan încălzit şi BMW Display Key. Disponibile ca alternativă opţională la sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround standard sunt precizia înaltă şi calitatea acustică excelentă a sistemului audio Bowers & Wilkins Diamond Surround. Iar clienţii pot comanda aplicaţii de sticlă pentru butonul iDrive, butonul de start şi butonul de volum, dar şi opţiuni din gama BMW Individual.

Bancheta de la BMW Seria 8 Cabriolet poate fi divizată standard în raport 50:50, ambele elemente putând fi rabatate separat pentru a oferi o facilitate de încărcare. Când acoperişul este strâns, capacitatea portbagajului este de 350 de litri.

Optimizări ale aerodinamicii, masei şi siguranţei
Şasiul etanşeizat aproape complet în partea inferioară, controlul activ al clapetelor de aer, Air Curtains şi suporturile foarte subţiri ale oglinzilor retrovizoare optimizează proprietăţile aerodinamice ale noului BMW Seria 8 Cabriolet. O combinaţie inteligentă de materiale contribuie la reducerea masei alături de o rigiditate torsională ridicată. Toate acestea înseamnă că doar un număr mic de măsuri specifice cabrioletelor au fost necesare. Într-adevăr, acestea sunt limitate la suporturile transversale suplimentare şi un panou de forfecare conceput special pentru şasiul inferior. O altă dotare specială specifică pentru noul BMW Seria 8 Cabriolet este sistemul de protecţie în caz de răsturnare, care constă din două bare de protecţie din aluminiu ascunse în spatele tetierelor spate. Dacă automobilul este probabil să se răstoarne, barele sunt extinse printr-o încărcătură pirotehnică într-o fracţiune de secundă.

Motor V8 pe benzină puternic, motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie, eficient
Un motor de 4,4 litri, cu opt cilindri, din cea mai recentă generaţie infuzează noul BMW M850i xDrive Cabriolet cu o livrare impozantă a puterii, în timp ce acustica sa caracteristică oferă un impact suplimentar prin sistemul de evacuare sport M cu control prin clapete. Tehnologia M Performance TwinPower Turbo a motorului include două turbocompresoare twin-scroll poziţionate în V-ul format de cele două rânduri de cilindri, injecţie directă High Precision, gestiune complet variabilă a supapelor VALVETRONIC şi control variabil al arborelui cu came Double-VANOS. Dezvoltând o putere maximă de 390 kW/530 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm, motorul V8 accelerează BMW M850i xDrive Cabriolet de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde.

Noul BMW 840d xDrive Cabriolet beneficiază de un tip de motor pe care nici un alt automobil din segmentul său nu îl oferă – un propulsor diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie. Tehnologia BMW TwinPower Turbo a motorului cuprinde supraalimentare cu două turbine şi injecţie directă common-rail cu piezoinjectoare. Puterea maximă de 235 kW/320 CP şi cuplul maxim de 680 Nm încurajează, în egală măsură, o călătorie relaxată la turaţii reduse şi acceleraţii în reprize puternice (acompaniate de acustica fascinantă a sistemului de evacuare sport specific modelului). BMW 840d xDrive Cabriolet accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde.

Transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, BMW xDrive, diferenţial M Sport
Ambele motoare îndeplinesc standardul Euro 6d-TEMP. Transferul puterii la drum se realizează prin intermediul transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte şi a BMW xDrive. Sistemul inteligent de tracţiune integrală este adaptat să aibă o orientare apreciabilă spre tracţiune spate la noul BMW Seria 8 Cabriolet, asigurându-se că oferă experienţa condusului caracteristică unui automobil sport BMW. Performanţele dinamice sunt îmbunătăţite suplimentar de diferenţialul M Sport, care este disponibil standard la BMW M850i xDrive Cabriolet. Pe lângă îmbunătăţirea tracţiunii, diferenţialul spate contralat electronic optimizează agilitatea automobilului şi este foarte eficient în îmbunătăţirea acceleraţiei dinamice la ieşirea din viraje.

Şasiul: cunoştinţele de pe circuit oferă dinamică imbatabilă pe şosea
Principiile de construcţie care stau la baza şasiului şi utilizarea competenţei în motorsport a BMW M GmbH pentru optimizarea setării acestuia maximizează agilitatea, precizia şi performanţele automobilului. Noul BMW Seria 8 Cabriolet este echipat standard cu anvelope mixte şi suspensie M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Datorită reacţiilor bine dozate ale amortizoarelor şi arcurilor, conducătorul primeşte doar informaţiile relevante pentru suprafaţa drumului. De asemenea o dotare standard, Direcţia intergrarlă activă reduce raza de bracare a automobilului la efectuarea manevrelor, creşte agilitatea şi asigură un plus de siguranţă la abordarea virajelor rapide.

Barelele active pentru stabilizarea ruliului, disponibile ca parte a suspensiei opţionale M adaptive Professional, asigură compensări foarte rapide şi precise ale forţelor laterale în timpul manevrelor dinamice, îmbunătăţind agilitatea şi stabilitatea direcţională atât la intrarea în viraje, cât şi la ieşirea din curbe. De asemenea, motoarele pivotante electrice sporesc confortul condusului pe linii drepte prin răspunsul oferit forţelor perturbatoare ce rezultă de la imperfecţiunile drumului de pe o parte a automobilului.

Configuraţia standard pentru BMW M850i xDrive Cabriolet include şi un sistem de frânare M Sport foarte puternic, jante M de 20 de ţoli – din aliaj uşor cu pneuri de înaltă performanţă -, dotări exclusive pentru exterior în Cerium Grey, benzi iluminate cu simbolurile modelului pentru pragurile uşilor şi benzi decorative de interior în design din oţel inoxidabil. Pachetul M Sport opţional pentru BMW 840d xDrive Cabriolet cuprinde jante M de 19 ţoli, din aliaj uşor, sistem de evacuare sport M şi benzi iluminate cu logo M pentru pragurile uşilor. De asemenea, BMW 840d xDrive Cabriolet este disponibil cu pachet M Technic Sport, care include jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu pneuri de înaltă performanţă, un sistem de frânare M Sport şi mai puternic, diferenţial M Sport şi echipare BMW Individual high-gloss Shadow Line extinsă. Alte posibilităţi de personalizare vin sub forma pachetelor Chrome Line Exterior şi M Carbon Exterior.

Sursa: BMW Romania!

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice