Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW Seria 6 Gran Turismo are design elegant, confort luxos, caracter practic

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo are design elegant, confort luxos, caracter practic

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo combină confortul pe distanţe lungi al unui sedan de lux, cu un plus de spaţiu interior şi careacter practic, precum şi cu linia elegantă a unui coupe. Noul model continuă nişa deschisă de BMW Seria 5 Gran Turismo, reprezentând o evoluţie cu o notă suplimentară de exclusivitate şi calitate care este evidenţiată şi de schimbarea de nume.

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo va fi prezentat prima oară publicului în septembrie 2017, cu ocazia Salonului Internaţional Auto (IAA) de la Frankfurt. Lansarea pe piaţă va avea loc în noiembrie 2017, când va fi disponibilă o gamă de trei motoare din cea mai recentă generaţie de propulsoare a BMW Group. Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive va fi şi el disponibil pe două variante de model încă de la lansare, precum şi suspenisa penumatică pe ambele punţi.

Mai uşor, mai sportiv, mai confortabil şi mai eficient Construcţia uşoară inteligentă şi utilizarea sporită a aluminiului şi a oţelurilor de înaltă rezistenţă pentru componentele de caroserie şi şasiu au redus masa noului BMW Seria 6 Gran Turismo, în medie, cu aproximativ cu 150 de kilograme comparativ cu modelul actual. Împreună cu îmbunătăţirea considerabilă a proprietăţilor aerodinamice ale automobilului, creşterea puterii şi eficienţa superioară a noilor motoare, acest lucru conferă maşinii performanţe mai sportive, în acelaşi timp cu optimizarea consumului. În funcție de varianta de motorizare, sprintul de la 0 la 100 km/h este cu până la 0,7 secunde mai rapid (BMW 630i Gran Turismo) decât la modelul predecesor echivalent, în timp ce consumul şi emisiile în ciclul de testare NEDC sunt cu până la 15% mai mici (BMW 640i Gran Turismo, BMW 630d Gran Turismo). Comportamentul dinamic şi confortul de condus ale noului BMW Seria 6 Gran Turismo reprezintă avantaje ale îmbunătăţirilor extinse aduse tehnologiei şasiului. Suspensia pneumatică, cu funcţie de autonivelare, este disponibilă standard pe puntea spate, în timp ce confortul de rulare poare fi îmbunătăţit suplimentar prin optarea pentru suspensia Adaptive (dispune de suspensie pneumatică faţă şi spate, şi amortizoare adaptive Dynamic Damper Control). Opţiunea Executive Drive, care este oferită în combinaţie cu sistemul Integral Active Steering şi care include şi stabilizare activă la ruliu, oferă automobilului o latură mai sportivă. Suspensia pneumatică pe cele două punţi permite ca garda la sol să fie ajustată manual, ceea ce înseamnă că aceasta poate fi mărită cu 20 de milimetri prin atingerea unui buton – de exemplu, pentru a negocia drumurile neasfaltate sau rampele abrupte. De asemenea, automobilul poate fi coborât cu 10 milimetri – fie manual, tot prin apăsarea unui buton, fie automat când este activat modul SPORT prin intermediul comutatorului Driving Experience Control sau când viteza de rulare depăşeşte 120 km/h. Acum, toate sistemele de suspensie opţionale sunt disponibile în combinaţie cu BMW xDrive.

Design: proporţii dinamice şi linii fluente elegante O lungime exterioară de 5.091 de milimetri (o creştere de 87 de milimetri faţă de predecesor), o lăţime neschimbată de 1.902 milimetri şi o reducere a înălţimii cu 21 de milimetri (la 1.538 de milimetri) oferă noului BMW Seria 6 Gran Turismo proporţii extinse dinamic. Partea frontală este o apariţie puternică şi distinctivă, cu lentilele farurilor LED standard extinzându-se până la grila BMW mare a radiatorului. Eleganţa sportivă specifică BMW iese în prim-plan în special în momentul când automobilul este privit din profil, datorită caracteristicilor familiare precum capota lungă, habitaclul poziţionat spre spate, ampatamentul de 3.070 de milimetri, uşile cu geamuri fără ramă şi un contur alungit al lunetei care se extinde mult în partea spate. Linia acoperişului, în stilul specific coupé-urilor, coboară către portbagaj, a cărei înălţime este acum redusă cu 64 de milimetri. Stopurile cu design tridimensional, o permieră pentru limbajul de design BMW, adaugă o notă atractivă.

Interiorul a fost conceput pentru a oferi un cockpit orientat către conducător şi un habitaclu foarte spaţios. Poziţia ridicată a şezutului optimizează vizibilitatea de jur-împrejur a conducătorului şi, împreună cu aranjamentul ergonomic şi clar al comenzilor, contribuie la nivel de confort în timpul condusului. Liniile, materialele şi contrucţia precisă ale habitaclului conferă un sentiment premium sofisticat. Compartimentul spate al noului BMW Seria 6 Gran Turismo cuprinde trei locuri integrale, care oferă spaţiu maximizat pentru picioare. Optimizarea vastă a materialelor face ca linia mult mai plată a acoperişului să se transforme într-un plus de spaţiu la nivelul capului. Datorită scaunelor spate restilizate şi izolării fonice îmbunătăţite, călătoria este una şi mai confortabilă. Scaunele confort reglabile electric – disponibile opţional în spate – permit modificarea unghiului de înclinare a spătarului prin apăsarea unui buton.

BMW Seria 6 Gran Turismo dispune de hayon dintr-o singură piesă, care se deschide şi se închide electric în echiparea standard. Capacitatea portbagajului – 610 litri – este mai mare cu 110 litri faţă de cea a predecesorului. Pragul portbagajului a fost coborât cu mai bine de 5 cm şi acum se află la acelaşi nivel cu podeaua compartimentului de bagaje. Divizarea în raport 40:20:40, spătarul se poate elibera de la distanţă şi se poate rabata electric complet printr-un buton din portbagaj. Toate acestea înseamnă că spaţiul maxim disponibil creşte la 1.800 de litri – cu 100 de litri mai mult faţă de modelul actual. Husa din două piese pentru portbagaj are o structură rigidă şi poate fi depozitată în compartimentul de sub podea.

Generaţie nouă de motoare, transmisie Steptronic cu opt trepte disponibilă standard, BMW xDrive ca opţiune Portofoliul de motoare disponibil pentru noul BMW Seria 6 Gran Turismo dispune de tehnologie TwinPower Turbo de ultimă oră şi este combinat standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte. Motorul de 2,0 litri – pe benzină, cu patru cilindri – de la noul BMW 630i Gran Turismo furnizează o putere maximă de 190 kW/258 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. Propulsează automobilul de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde – consumul mediu mixt este de 6,6-6,2 l/100 km*, iar emisiile CO2 sunt de 152-142 g/km*.

Generând o putere de 250 kW/340 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm, motorul de 3,0 litri – pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie – permite ca noul BMW 640i Gran Turismo să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde, în timp ce noul BMW 640i xDrive Gran Turismo realizează sprintul în 5,3 secunde. Consumul mediu mixt al celor două modele este de 7,4-7,0 l/100 km, respectiv 8,2-7,7 l/100 km*, echivalentul unor emisii CO2 ce variată între 169 şi 159 g/km, respectiv între 187 şi 177 g/km*.

Motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, ce produce o putere maximă de 195 kW/265 CP şi atinge un cuplu maxim de 620 Nm poate fi şi el combinat, opţional, cu tracţiunea integrală. Noile BMW 630d Gran Turismo şi BMW 630d xDrive Gran Turismo sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,1, respectiv 6,0 secunde. Datele de consum mediu mixt şi emisii CO2 sunt de 5,3-4,9 l/100 km* şi 139-129 g/km* pentru BMW 630d Gran Turismo, respectiv de 5,9-5,5 l/100 km* şi 154-144 g/km* pentru BMW 630d xDrive Gran Turismo.

Sistem de control versatil unic Noul BMW Seria 6 Gran Turismo este echipat cu un sistem de afişare şi control care oferă o versatilitate fără egal pentru funcţiile de operare a automobilului, navigaţie, comunicare şi infotainment. Piesa centrală este sistemul iDrive, completată de Touch Controller pe consola centrală şi display central acum sub forma unui touchscreen. Monitorul de rezoluţie înaltă are o diagonală de 10,25 ţoli (26,04 cm), în timp ce designul meniului principal cu casete cu informaţii actualizate în timp real (navigaţie, informaţii entertainment etc.), facilitează operarea intuitivă. De asemenea, noul BMW Seria 6 Gran Turismo control BMW prin gesturi şi comenzi vocale extinse. Clienţii pot comanda BMW Head-Up Display de ultimă generaţie, a cărui suprafaţă de proiecţie este mai mare cu 70% decât la generaţia precedentă.

Sisteme de control care facilitează condusul semi-autonom Sistemele de asistare a conducătorului aflate în echiparea noului BMW Seria 6 Gran Turismo utilizează camera stereo standard, precum şi senzorii radar şi cu ultrasunete – disponibili opţional – pentru a monitoriza mediul înconjurător al automobilului. În echiparea standard figurează Collision and Pedestrian Warning (avertizare de coliziune şi pietoni) cu City Collision Mitigation (atenuare a coliziunii în oraş), în timp ce lista de opţionale include versiunea nouă şi îmbunătăţită a tempomatului activ cu funcţie Stop & Go, operaţional la viteze cuprinse între 0 şi 210 km/h. Asistentul de direcţie şi menţinere a benzii (activ în acelaşi interval de viteză) reprezintă un alt pas pe drumul spre condusul autonom. Utilizează marcajele rutiere şi vehiculele din faţă pentru orientare şi ajută conducătorul să menţină automobilul pe banda detectată. Sistemele de avertizare la părăsirea şi la schimbarea benzii, avertizarea de coliziune laterală şi asistentul de evitare prin schimbarea benzii îmbunătăţesc şi ele confortul şi siguranţa prin faptul că ajută conducătorul cu manevrele de corecţie a direcţiei. Sistemele de avertizare la trafic transversal, la prioritate, la intersecţie şi la sens unic contribuie şi ele la evitarea situaţiilor potenţial periculoase. Iar BMW Seria 6 Gran Turismo poate fi comandat şi cu facilitate Remote Control Parking (parcare controlată prin cheia cu display).

Variante de model de la lansare:

BMW 630i Gran Turismo: motor pe benzină, cu patru cilindri, transmisie Steptronic cu opt trepte. Capacitate: 1.998 cmc, putere: 190 kW/258 CP între 5.000 şi 6.500 rpm, cuplu maxim: 400 Nm între 1.550 şi 4.400 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 6,3 secunde, viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu mixt*: 6,6-6,2 l/100 km, emisii CO2*: 152-142 g/km.

BMW 640i Gran Turismo / BMW 640i xDrive Gran Turismo: motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, transmisie Steptronic cu opt trepte. Capacitate: 2.998 cmc, putere: 250 kW/340 CP între 5.500 şi 6.500 rpm, cuplu maxime: 450 Nm între 1.380 şi 5.200 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 5,4 secunde/ 5,3 secunde, viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu mixt*: 7,4-7,0 l/100 km / 8,2-7,7 l/100 km, emisii CO2*: 169-159 g/km / 187-177 g/km.

BMW 630d Gran Turismo / BMW 630d xDrive Gran Turismo: motor diesel, cu şase cilindri dispuşi în linie, transmisie Steptronic cu opt trepte. Capacitate: 2.993 cmc, putere: 195 kW/265 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 620 Nm între 2.000 şi 2.500 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 6,1 secunde / 6,0 secunde, viteză maximă: 250 km/h. Consum mediu mixt*: 5,3-4,9 l/100 km / 5,9-5,5 l/100 km, emisii CO2*: 139-129 g/km / 154-144 g/km.

Sursa: BMW Romania

(Visited 9 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice