Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul BMW i3 (94 Ah) a câştigat World Urban Car Award 2017

Noul BMW i3 (94 Ah) a câştigat World Urban Car Award 2017

Noul BMW i3 (94 Ah) este primul câştigător al premiului World Urban Car 2017, decernat în cadrul Salonului Internaţional Auto de la New York.

Lansat în 2014, modelul BMW i3 cu propulsie integral electrică reprezintă o nouă eră a electromobilităţii prin faptul că oferă un design vizionar, o arhitectură de ultimă oră a maşinii, performanţe dinamice şi conectivitate inovatoare. Nici un alt automobil nu vine cu o abordare atât de completă a problemelor de dezvoltare durabilă de-a lungul lanţului de valori. BMW i3 a fost recompensat de-a lungul timpului cu o gamă amplă de premii, inclusiv „World Green Car Award”. De asemenea este singurul automobil electric cu o certificare ISO în ceea ce priveşte emisiile de CO2 pe tot ciclul de viaţă.

Vicepreşedinte al World Car, Mike Rutherford, a comentat: “Este un premiu al acestor vremuri. Maşinile de zi cu zi din multe părţi ale lumii – probabil, din majoritatea – vor deveni mai mici pentru a se găsi drumurile şi spaţiile de parcare pentru ele în oraşe tot mai aglomerate, a căror populaţie creşte anual. Câştigătorul din acest an în noua categorie World Urban Car arată că aceste automobile mici nu trebuie să fie ieftine, nedorite şi neplăcute la condus. Dimpotrivă. Sunt printre cele mai bune produse de pe piaţă ca raport calitate-preţ”.

“Suntem încântaţi şi onoraţi că BMW i3 a primit distincţia World Urban Car of the Year”, a declarat Ludwig Willisch, Director executiv şi preşedinte BMW Group America de Nord. “Acest premiu evidenţiază angajamentul BMW Group faţă de mobilitatea sustenabilă prin primul automobil electric BMW ce este realizat în mare din fibră de carbon. Ideea de design pentru BMW i3 a fost aceea de a crea un Mega City Vehicle pentru oraşele viitorului. Astăzi, noul BMW i3 (94 Ah) oferă o autonomie mai mare în combinaţie cu un nivel ridicat de performanţe dinamice, ceea ce îl face automobilul urban perfect pentru oamenii de pretutindeni.”

Noul BMW i3 (94 Ah) oferă o capacitate a bateriei mai mare cu 50% (33 kWh) datorită densităţii crescute a energiei electrice în celulele litiu-ion. Echipa BMW i a lucrat pentru a asigura că dimensiunile bateriei rămân neschimbate , în timp ce oferă o autonomie crescută semnificativ. Performanţele de condus ale motorului electric sincron de 170 CP rămân aproape neschimbate. Motorul propulsează BMW i3 de la 0 la 100 km/h în doar 7,0 secunde, ceea ce face ca BMW i3 să fie cel mai sportiv şi cel mai eficient automobil electric din segmentul premium.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice