Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Modelele Duster, Logan și Sandero s-au situat, în aprilie, în topul celor mai bine vândute 25 de mașini în Rusia

Modelele Duster, Logan și Sandero s-au situat, în aprilie, în topul celor mai bine vândute 25 de mașini în Rusia

Duster, Logan și Sandero, în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia, în aprilie
Modelele Duster, Logan și Sandero s-au situat, în aprilie, în topul celor mai bine vândute 25 de mașini în Rusia, conform datelor publicate marți de Association of European Businesses (AEB).

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 13.077 unități), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul patru, cu 7.606 unități, a fost modelul Duster, în timp ce locurile 11 și 12 au fost ocupate de modelele Logan și Sandero, cu 3.796 vehicule fiecare. Duster, Logan și Sandero sunt fabricate de Renault.

Vânzările de mașini și vehicule comerciale ușoare au scăzut în aprilie cu 8% pe piața rusă, la 226.526 unități, a anunțat Association of European Businesses, care estimează că în acest an înmatriculările auto ar putea înregistra un declin de 2%.

‘Este evident că recentele creșteri ale prețurilor, forțate de deprecierea rublei, au afectat cererea din partea consumatorilor. În perspectiva declinului economiei, este puțin probabil ca situația să se schimbe’, a declarat președintele Association of European Businesses, Joerg Schreiber.

În perioada ianuarie-aprilie 2013, pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini în Rusia s-a situat modelul Lada Granta (cu 45.570 unități), fabricat de AvtoVAZ. Pe locul patru, cu 28.153 unități, a fost modelul Duster, în timp ce locurile 11 și 12 au fost ocupate de modelele Logan și Sandero, cu 14.342 vehicule și, respectiv, 13.777 unități.

Producători auto importanți, cum ar fi General Motors, Ford, Renault și Fiat, au investit semnificativ în Rusia, sperând într-un avans semnificativ pe această piață.

Potrivit unui acord convenit anul trecut, alianța Renault-Nissan va prelua controlul producătorului auto rus AvtoVAZ în 2014.

Împreună, Renault, Nissan și AvtoVAZ controlează 30% din piața auto din Rusia, obiectivul fixat de directorul general Carlos Ghosn fiind atingerea unei cote de piață de 40%, în anul 2016.

Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piața auto europeană.


Sursa Agerpres.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice