Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI şi echipajul MINI ALL4 Racing, format din Nasser Al-Attiyah şi Mathieu Baumel, au sărbătorit o victorie clară în Hungarian Baja

MINI şi echipajul MINI ALL4 Racing, format din Nasser Al-Attiyah şi Mathieu Baumel, au sărbătorit o victorie clară în Hungarian Baja

Ungaria, 16 august 2015 a fost scena unei seri cu o dublă sărbătoare când echipajul MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah (Qatar) – Mathieu Baumel (Franţa), a câştigat ediţia 2015 a Hungarian Baja; un rezultat care l-a promovat pe Al-Attiyah în fruntea clasamentului din Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country.

Al-Attiyah şi navigatorul Baumel au dovedit că sunt competitivi încă din start, când au reuşit cel mai bun timp în proba specială de deschidere, ce a avut loc vineri seară (14 august). Acest rezultat a plasat modelul MINI ALL4 Racing în fruntea plutonului când prima dintre cele două etape principale ale week-endului a avut startul sâmbătă dimineaţă.

În condiţii normale de cursă, nimeni nu-şi doreşte să fie primul pe traseu, pentru că este dificil de analizat ritmul la care trebuie să se evolueze pentru a rămâne în frunte. Dar în Ungaria, prima poziţie la start a reprezentat un avantaj decisiv.

Din cauza condiţiilor meteo – vreme uscată şi foarte cald -, norii denşi de praf au fost ridicaţi în spatele maşinilor. Din postura sa de lider, Al-Attiyah a utilizat la maximum avantajul de a avea cea mai bună vizibilitate, în timp ce următorii săi au rulat în praful ridicat, iar vizibilitatea le-a fost limitată. Cu toate acestea, echipajul MINI ALL4 Racing nu şi-a decis singur soarta…

Deşi au navigat confortabil pe tronsoanele prăfuite şi zonele împădurite, intercalate cu săritoare şi vaduri, necunoscutul a venit pentru echipajul MINI ALL4 Racing de la ruperea unui disc de frână la puntea spate. Zgomotul rezultat la frânare a fost suficient pentru ca Al-Attiyah să fie forţat să-şi reducă ofensiva, până când problema a fost identificată şi rezolvată. În ciuda acestui incident, Al-Attiyah şi Baumel au reuşit să câştige etapa a doua.

Duminică dimineaţă a fost startul ultimei etape şi experimentatul echipaj MINI ALL4 Racing şi-a propus un ritm de cursă precaut. În cele din urmă, cei doi au încheiat pe locul al doilea în etapă, dar s-au impus în clasamentul general cu un avans de 14 minute şi 38 de secunde, chiar şi după o penalizare de trei minute.

Vorbind despre cursă, Al-Attiyah a spus: “A fost o competiţie Baja foarte bună pentru noi, iar acum suntem liderii clasamentului general în Cupa Mondială FIA. Am putut uita rapid problema avută sâmbătă dimineaţă şi, câteva ore mai târziu, am putut dovedi de ce anume suntem capabili şi noi, şi MINI ALL4 Racing. Duminică am fost precaut şi nu mi-am asumat riscuri inutile. Traseul nu a fost uşor, iar temperaturile au fost chiar mari!”.

Un alt motiv de bucurie pentru Al-Attiyah în Ungaria a fost apărarea titlului Baja pe care l-a câştigat anul trecut. Per total, aceasta a fost cea de-a treia victorie a lui Al-Attiyah în Ungaria şi este un record pentru această etapă, respectată şi foarte bine organizată, a sezonului 2015 din Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country.

Graţie acestui nou succes reuşit de MINI ALL4 Racing şi Al-Attiyah, MINI se află pe primele două locuri în clasamentul Cupei Mondiale – Al-Attiyah este lider, cu 180 de puncte; Vasilyev este al doilea, cu 171 de puncte. Următoarea etapă a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country este Baja Poland (27-30 august).

Sursa: Mini

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice