Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


MINI ALL4 Racing a castigat Raliul Marocului 2015

MINI ALL4 Racing a castigat Raliul Marocului 2015

MINI ALL4 Racing a castigat Raliul Marocului 2015 cu Nasser Al-Attiyah, şi şi-a asigurat un avantaj insurmontabil în ediţia 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country // MINI ALL4 Racing a câştigat Raliul Marocului pentru al doilea an consecutiv – MINI şi Nasser Al-Attiyah sunt campionii sezonului

Raliul Marocului, a noua dintre cele zece etape din ediţia 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country, s-a încheiat cu victoria MINI, prin echipajul format din Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa), cei doi impunându-se la comenzile unui MINI ALL4 Racing.

Victoria reuşită de Al-Attiyah şi MINI este a doua consecutivă în Raliul Marocului, repetând succesul obţinut la ediţia din 2014. Aflaţi pe prima poziţie a clasamentului general înaintea ultimei etape, Nasser Al-Attiyah şi Mathieu Baumel au făcut o cursă tactică pe parcursul celor 314 km din “Bucla Agadir”, astfel că au încheiat pe locul al optulea – rezultatul perfect pentru a obţine victoria finală.

Referitor la succesul din Maroc, Al-Attiyah a comentat: “Sunt foarte fericit pentru victoria mea aici, în Maroc, şi pentru puncte câştigate în Cupa Mondială FIA. Pentru mine, prioritatea a fost mărirea avansului în clasamentul FIA la peste 30 de puncte. Acum suntem pregătiţi pentru Raliul Dakar”.

Prin rezultatul din Maroc a fost realizat un alt moment important în istoria MINI şi MINI Motorsport. Prin cele 60 de puncte primite de Al-Attiyah pentru câştigarea competiţiei, el a obţinut un avantaj de 40 de puncte faţă de cel mai apropiat adversar. Cum la ultima etapă din calendar (etapa 10 – Baja Portalegre 500, 22-24 octombrie) se acordă doar 30 de puncte şi până la confirmarea oficială, MINI şi Nasser Al-Attiyah sunt câştigători ai ediţiei 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country. După câştigarea Cupei Mondiale în 2012, 2013 şi 2014, MINI şi modelul MINI ALL4 Racing vor câştiga Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country pentru a patra oară.
MINI şi modelul MINI ALL4 Racing au avut motive de sărbătoare şi cu alte echipaje. Toate cele şapte echipaje MINI ALL4 Racing au încheiat Raliul Marocului 2015, în ciuda condiţiilor dificile şi a dificultăţilor de navigaţie întâlnite de-a lungul celor cinci tronsoane competiţionale. Subliniind aptitudinile echipajelor MINI ALL4 Racing – şi fiabilităţii şi rezistenţei modelelor MINI ALL4 Racing -, patru echipaje s-au clasat în Top 10.

Mikko Hirvonen (Finlanda) şi navigatorul francez Michel Perin au încheiat pe locul al cincilea, la doar a doua evoluţie a lor cu MINI ALL4 Racing. Acest rezultat poate fi considerat o realizare excepţională pentru Hirvonen, care a avut cinci zile foarte bune prin căldură şi pe teren variat.

Pilotul britanic Harry Hunt, alături de navigatorul german şi mentorul Andreas Schulz, a excelat şi el în regiunea deşertică din Maroc, astfel că a obţinut un loc al şaptelea binemeritat. Graţie acestui rezultat, încrederea tânărului britanic va fi şi mai mare înaintea Raliului Dakar 2016.

Adam Malysz (Polonia) şi navigatorul Xavier Panseri (Franţa) au urmat trasa lui Hunt de-a lungul traseului spre sosirea din Agadir, astfel că au încheiat pe un respectabil loc al optulea.

Echipajul olandez Erik Van Loon – Wouter Rosegaar a ocupat locul al 15-lea, ceea ce nu reflectă viteza incredibilă dovedită de tandemul batav de-a lungul întrecerii pentru a recupera timpul pierdut ca urmare a problemelor create de pana pe nisip moale în etapa a doua.

La doar a doua cursă la comenzile unui MINI ALL4 Racing, Jakub Przygonski (Polonia) şi navigatorul bielorus Andrei Rudnitski au aflat cât de crudă este soarta uneori. O problemă tehnică i-a întârziat în prima parte a întrecerii, după care cei doi au făcut o cursă de revenire.

PRwave – imagine, comunicare si relatii publice – MINI ALL4 Racing a castigat Raliul Marocului 2015

Poziţiile finale MINI ALL4 Racing la sosirea oficială:

LocPilotNavigatorTimp de concurs
1Nasser Al-Attiyah (Qatar)Mathieu Baumel (Franţa)14h18m18s
5Mikko Hirvonen (Finlanda)Michel Perin (Franţa)14h49m29s
7Harry Hunt (Marea Britanie)Andreas Schulz (Germania)15h18m32s
8Adam Malysz (Polonia)Xavier Panseri (Franţa)15h24m40s
15Erik Van Loon (Olanda)Wouter Rosegaar (Olanda)16h53m19s
18Jakub Przygonski (Polonia)Andrei Rudnitski (Belarus)18h14m47s
20Nazareno Lopez (Argentina)Sergio Lafuente (Uruguay)18h53m12s

Calendar competiţional: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country

Nazareno Lopez (Argentina) şi Sergio Lafuente (Uruguay) au completat suita de rezultaze MINI ALL4 Racing, cei trecând linia de sosire pe locul al 20-lea.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice