Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda prezinta la Geneva intreaga generatie noua de automobile!

Mazda prezinta la Geneva intreaga generatie noua de automobile

Mazda prezintă pentru prima dată întreaga gamă de modele de generație nouă, la cea de-a 85-a ediție a Salonului Auto de la Geneva, care a debutat astăzi cu prima dintre cele două zile de presă.

Vedeta standului este noua Mazda CX-3, care își face debutul european. După premiera mondială de la Salonul Auto de la Los Angeles, primul SUV mic Mazda cu design KODO – Soul of Motion a fost numit “un motiv pentru a fi entuziasmat” și “posibil, cel mai distractiv model din clasa sa”. CX-3 îmbină manevrabilitatea sportivă tipică Mazda, cu un echilibru fără compromis între performanță și economie de combustibil (începând de la doar 4l/100 km și emisii de CO2 de 105g/km). Există, de asemenea, și multe variante de echipare, cu tracțiune față sau integrală, motorizare pe benzină sau diesel, tehnologie de conectivitate și o gamă largă de sisteme de siguranță activă.

Noua Mazda MX-5 împarte poziţia centrală la Geneva cu CX-3 şi poartă legendarul roadster către cea de-a patra generație. Modelul de referinţă Mazda va fi disponibil cu unul din cele două motoare pe benzină SKYACTIV-G care vor livra până la 118kW/160CP. De asemenea, va fi echipat cu i-stop și i-ELOOP, sistemele avansate Mazda de start-stop la staționare și de frânare regenerativă.

Pe scenă se află și Mazda CX-5 și Mazda6 2015, cele mai noi versiuni ale primelor modele din generația actuală Mazda. Între timp, de la lansarea recentă, noua Mazda2 a adăugat mai multe premii în portofoliul de trofee Mazda. Toate se alătură Mazda3, acum “cel mai vechi” model de pe scenă, la doar 18 luni după ce a fost prezentată – rezultatul unei adevărate ofensive, cu cinci vehicule lansate în ultimele șase luni.

Mazda6 2015 – tehnologie de ultima generatie

Mazda6 2015 vine cu schimbări importante față de varianta anterioară iar principalele noutăți includ un exterior restilizat, un interior complet nou, o suită de tehnologii noi de siguranță activă și tracțiune integrală. Modelul poate fi deja comandat în orice showroom Mazda.

2015mazda6

Primele elemente noi care vor putea fi observate la Mazda6 2015 sunt farurile adaptive cu tehnologie LED care integrează și un sistem de ultimă generație de control automat al fazei lungi, precum și blocuri separate LED pe fiecare far, controlate individual.

Farurile încadrează o nouă grilă frontală și o bară redesenată și includ proiectoare de ceață LED. Mazda6 2015 va putea fi comandată și în două culori complet noi. Gri Titanium Flash și Argintiu Sonic.

Interiorul versiunii 2015 a limuzinei nipone prezintă o planșă de bord complet nouă. Aceasta oferă acum un display tactil de 7 inci în partea superioară a consolei centrale, un afișaj head-up display, noi caracteristici de infotainment, scaune spate încălzite, precum și frâna de parcare electrică, o premieră pentru Mazda. Zona superioară a bordului, de deasupra cadranelor poate fi opțional acoperită cu piele, iar cadranele beneficiază de o nouă grafică.

Mazda6 2015 plusează și la capitolul conectivitate și permite conectarea cu ușurință a smartphone-ului prin intermediul sistemului MZD Connect. Confortul pasagerilor a fost îmbunătățit semnificativ, mulțumită suspensiei optimizate și nivelului redus de zgomot. Mazda6 2015 poate fi comandată în 5 variante de echipare care pornesc de la o versiune de bază cu un pachet generos de dotări și ajung până la un de top cu o gamă variată de echipamente premium.

Sub capota modelului se va putea alege dintre 5 motorizări: benzină G145, G165 și G192 și diesel CD150 și CD175. Varianta combi, echipată cu motorizarea diesel SKYACTIV-D poate fi comandată cu noua generație de tracțiune integrală Mazda, care include, în premieră în clasă, un sistem de avertizare în cazul pierderii aderenței roților din față, și prezintă un consum combinat de doar 5,2l/100 km (pentru CD 150). Toate motorizările respectă normele Euro 6.

Mazda6 2015 adaugă sistemelor de siguranță activă cele mai noi tehnologii ale constructorului: sistemul adaptiv al fazei lungi care va regla automat suprafața luminată de far pentru a nu obstrucționa autovehiculele din sens opus (AHBC), Rear Vehicle Monitoring (RVM) integrează tehnologia Rear Cross Traffic Alert (RCTA) care îl atenționează pe șofer asupra obstacolelor la deplasarea în marșarier, sistemul Lane-Keep Assist System (LAS), care are ca rol evitarea schimbărilor nedorite de bandă și adaugă avertizării sonore o vibrație în volan, dar și asistarea direcției la nevoie, precum și un sistem nou, de alertă șofer, care recomandă o pauză, printr-un indicator luminos de pe bord, în cazul în care sesizează un control neobișnuit al autovehiculului.

Totodată, tehnologia Smart City Brake Support Forward/Reverse (SCBS F/R) a dezvoltat sistemul de Frânare inteligentă în oraș (SCBS), care acum poate frâna în mod automat în cazul în care există un risc crescut de coliziune la deplasarea cu spatele.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice