Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda lansează noul MX-5 cu hardtop retractabil

Mazda lansează noul MX-5 cu hardtop retractabil

Mazda a dezvăluit astăzi Mazda MX-5 RF (“fastback retractabil”) în cadrul Salonului Auto de la New York. Cea mai recentă versiune a legendarului autovehicul sport oferă o nouă dimensiune pentru plăcerea de a conduce decapotat, dar în același timp, rămâne fidelă generației anterioare Mazda MX-5 hardtop: a face experiența de roadster accesibilă unei game mai largi de șoferi.

În acest sens, Mazda a ieșit din gândirea convențională pentru a crea ceva cu totul nou. MX-5 RF prezintă un plafon neted stil fastback, care coboară spre partea din spate, iar acoperișul unic din spate și fereastra retractabilă dau un sentiment nou, distinctiv, de decapotabilă.

Plafonul electric se deschide şi se închide cu o simplă apăsare de buton la viteze de până în 10 km/h. La închidere, acoperișul se depozitează compact şi eficient. În ciuda designului elegant MX-5 RF oferă acelaşi spaţiu pentru portbagaj ca şi modelul cu soft top. De asemenea, la fel ca modelul soft top, noua versiune va fi disponibilă în Europa cu două motorizări pe benzină – SKYACTIV-G 1.5 și SKYACTIV-G 2.0 – cuplate fie la o cutie de viteze manuală precisă cu şase trepte SKYACTIV-MT sau – exclusiv pentru modelul MX-5 RF – la una automată, tot cu şase trepte.

Un alt punct forte al modelului MX-5 RF îl reprezintă paleta de culori disponibile. Aceasta include Gri Machine, o culoare nouă realizată special pentru a accentua liniile exterioare subtile, dar dinamice ale limbajului de design Mazda KODO – sufletul mişcării. Dezvoltată din ideea că nuanţa reprezintă unul dintre elementele principale ale unei forme, Gri Machine exprimă frumusețea puterii şi preciziei unei mașini. Culoarea crește contrastul dintre lumină și umbră cu o notă fină și oferă impresia că mașina este sculptată dintr-un bloc solid de oţel.

Aplicarea vopselei este crucială. Mazda a progresat cu tehnologia de vopsire Takuminuri, creată inițial pentru Roșu Soul, prima culoare premium Mazda, iar acum a obținut un rezultat precis, de calitate superioară, care arată ca și când a fost o vopsire manuală a unui maestru. Sistemul folosește o structură de trei straturi: culoare, strat reflexiv și unul clar. Stratul reflexiv, care conține particule foarte strălucitoare și mici de aluminiu, se micșorează în timpul procesului de uscare la aproximativ un sfert din grosimea majorității straturilor reflexive. Acest lucru face ca particulele să fie așezate ordonat dar dens, ceea ce conferă întregii suprafețe senzația de sclipire când este luminată și un aspect metalic original. Un pigment negru este folosit atât în stratul reflexiv, cât și în cel de culoare. Este suficient de vizibil printre spațiile dintre particulele de aluminiu, oferindu-le o tentă închisă și, astfel, crescând contrastul și mai mult. Gri Machine va fi disponibilă pe mai multe modele Mazda.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice