Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda lanseaza motorul turbo pe benzina odata cu noul CX-9

Mazda lanseaza motorul turbo pe benzina odata cu noul CX-9

Mazda a dezvăluit astăzi, la Los Angeles Auto Show, un nou motor și un nou model. SKYACTIV-G 2.5T, prima unitate turbo pe benzină SKYACTIV-G, a fost lansată odată cu noua Mazda CX-9, un SUV de clasă medie, care va intra în vânzare începând cu primăvara anului viitor, în America de Nord.

SKYACTIV-G 2.5T este acum cel mai puternic motor din gama Mazda, producând până la 184kW (250 CP) și 420 Nm în versiunea din America de Nord. Bazat pe motorul SKYACTIV-G 2.5 aspirat, oferit cu Mazda CX-5 și Mazda6, noul propulsor turbo cu injecție directă oferă accelerație liniară și mai puternică, mai ales în regim de turații joase și medii, împreună cu un răspuns ideal oferit conducătorului.

Având o cilindree corectă, ca toate motoarele SKYACTIV, mai degrabă decât una redusă, acesta depășește, de asemenea, probleme specifice ale motoarelor turbo, cum ar fi performanța lentă (“lag-ul turbo”) și a consumului de carburant de multe ori dezamăgitor din lumea reală.

Principalele elemente ale acestuia includ Mazda Dynamic Pressure Turbo, prima turbină din lume care maximizează performanța prin variația nivelului de pulsații de evacuare în funcție de turația motorului. Sistemul răcit de recirculare a gazelor de eșapament (EGR), permite între timp motorului să mențină raportul ideal aer-carburant, oferind cantitatea optimă de oxigen necesară pentru arderea combustibilului – acest lucru întâmplându-se pe o gamă largă de putere.

Motorul va alimenta inițial noua Mazda CX-9. Dezvoltat în primul rând pentru piața din America de Nord, SUV-ul de familie merge într-o ligă superioară, cu un interior premium spațios și confortabil, oferind spațiu pentru șapte pasageri, pe trei rânduri de scaune. La exterior, este dotat cu cea mai recentă ilustrare a filosofiei de design premiat KODO – Sufletul Mișcării.

Și ca alte modele Mazda, a fost construită în jurul tehnologiei SKYACTIV, pentru a oferi o combinație fără compromisuri, de performanță și eficiență, împreună cu experiența de conducere specifică Mazda, Jinba Itai, inspirată de roadsterul emblematic MX-5.

Noul CX-9 va fi, de asemenea, oferit cu sisteme avansate de siguranță Mazda, i-ACTIVSENSE și i-ACTIV AWD, așa cum își denumește producătorul sistemul inteligent de tracțiune integrală. Se așteaptă ca America de Nord să contabilizeze 80% din vânzările anuale de CX-9, preconizate la 50.000 de unități.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice