Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Maserati va începe să producă primul său SUV, în 2015

Maserati va începe să producă primul său SUV, în 2015

Grupul auto Fiat Chrysler Automobiles are de gând să demareze în 2015 producția de caroserii pentru noul autovehicul de teren Maserati Levante la uzina de la Mirafiori, nordul Italiei, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Sergio Marchionne, transmite Reuters.

Acesta a precizat că producția noului coupe Maserati Alfieri, al cărui prototip a fost dezvăluit la Salonul auto de la Geneva, ar putea începe peste 28 de luni.

‘Platformele și motoarele sunt gata. Tehnic, producția ar putea începe în 24 — 28 de luni’, a spus Marchionne.

El nu a specificat dacă modelul Maserati Alfieri va fi produs tot la uzina de la Mirafiori, însă aceasta este o opțiune, având în vedere că uzina este una dintre principalele facilități ale Fiat pentru producția de automobile de lux.

Extinderea mărcii de automobile de lux Maserati reprezintă un element crucial în strategia Fiat, care urmărește creșterea profitabilității pe piața europeană, alături de relansarea mărcii Alfa Romeo, în condițiile în care grupul italian și-a propus să revină pe profit în Europa până în 2016.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice