Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Se deschide in decembrie autostrada Sibiu …

Inaugurare pe 1 decembrie la autostrada Sibiu – Orastie? Se dau bani pentru centura Mediasului

Ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, Dan Şova, a explicat joi la Sibiu că autostrada către Orăștie va fi gata până la 1 decembrie.

Tronsonul 3 va fi gata abia la anul în luna mai.

Vreau să știți că dacă în perioada 2009 – 2013 s-au alocat 1,08 miliarde lei acum alocăm 830 de milioane de lei numai în 2014 pentru județul Sibiu. Lotul trei de autostradă Orăștie – Sibiu se va finaliza anul viitor. Lotul patru îl ianugurăm anul acesta. Vom finaliza în anul 2014, poate cel mai important drum, DN14 Sibiu – Medias – Sighisoara. Alocăm o sumă importantă de bani pentru finalizarea lucrărilror. De asemenea pentru DN 14B pentru o consolidare se alocă bani. De asemenea pe siguranță rutieră vom avea multe lucrări de modernizare pe raza județului, totul însumând 830 de milioane lei. De asemenea la Mediaș ,chiar dacă nu e un primar USL, avem o hotărâre de Guvern și cred că în cursul anului viitor vom găsi o soluție ca să înceapă lucrările la centura de ocolire a Mediașului. Ne aflăm în grafic la nivelul acestui județ”, a spus joi Șova.

Legat de lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăștie, acesta a spus că ” trebuia eliberată o nouă autorizată de construire și făcute expropieri noi. (..) Am ajuns la o soluție și în privința soluției tehnice. O vom avea inaugurată anul viitor. Termen contractual pe noua situație va fi mai – iunie la anul”.


Sursa.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice