Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Grupurile Levi şi Shlomo vor să preia importatorul Subaru în România

Grupurile Levi şi Shlomo vor să preia importatorul Subaru în România

Importatorul Subaru în România a intrat în atenţia mai multor investitori israelieni, printre care grupurile Levi, proprietarul Autoitalia, şi Shlomo, care deţine New Kopel. Aceştia urmează să facă oferte de preluare, potrivit Mediafax.

Grupul controlat de omul de afaceri Michael Levy a preluat Autoitalia în 2011, prin Mediterranean Car Agency, aceeaşi companie care deţine importatorul Fiat în Israel şi a obţinut recent franciza pentru importurile Subaru.

Autoitalia importă şi distribuie în România mărcile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep şi Maserati.

Grupul Shlomo, controlat de Shlomo Shmeltzer, de asemenea interesat de franciza Subaru în România, este prezent pe piaţa românească prin grupul de firme New Kopel, cu activităţi pe piaţa auto. New Kopel Group cuprinde cinci companii, respectiv SIXT Rent a Car (servicii de închiriere), SIXT New Kopel (divizie leasing operaţional), Union Motors (dealer Suzuki), Auto Import New Kopel şi AAA Auto New Kopel (divizia de vânzări auto second hand).

Numărul autoturismelor Subaru înmatriculate în primele opt luni ale anului în România a scăzut puternic, la 58 de unităţi, de la 127 în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehculelor (DRPCIV).


Sursa.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice