Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


„Fifth Gear” a testat un Ferrari California T lângă Brașov

„Fifth Gear” a testat un Ferrari California T lângă Brașov

Celebra emisiune auto din Marea Britanie, Fifth Gear, a filmat în luna februarie un episod al noului sezon. Vicki Butler-Henderson a condus noul Ferrari California T în apropiere de Brașov, iar Tiff Needell s-a întrecut cu primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, într-o Dacia Logan modificată pentru competiții.

Ei au fost asistați de pilotul Vali Porcișteanu, campion național de raliuri în 2011 și vicecampion în 2010 și 2012.

Tot în România, Tiff Needell și Vicki Butler-Henderson au testat mașinile de teren autohtone Ghe-O și au vizitat un atelier în care se restaurează autoturismele clasice ne spune Ovidiu.

Episodul filmat în România va putea fi văzut în acest weekend în Piața Mare a Sibiului. „Vom viziona în exclusivitate episodul Fifth Gear filmat în România și vor fi prezenți Jonny Smith, unul dintre cei trei prezentatori Fifth Gear, și Vali Porcisteanu pentru a va povesti mai multe despre filmările episodului respectiv și despre Fifth Gear în general.

La finalul întâlnirii va fi o rundă de întrebări și apoi o sesiune de autografe”, a declarat Andrei Mehedințu, organizator al evenimentului. Evenimentul este organizat de HISTORY Channel, vineri, de la ora 15:15, într-un spațiu special amenajat în piață.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice