Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Două milioane de automobile vândute: BMW Seria 5

Două milioane de automobile vândute: BMW Seria 5

Cu peste două milioane de automobile vândute, actualul BMW Seria 5 stabileşte noi repere în segmentul premium al clasei business. De la lansarea sa pe piaţă în 2010, a şasea generaţie a BMW Seria 5 a fost cea mai bună din clasa sa în ceea ce priveşte designul, dinamica şi eficienţa. În consecinţă, a devenit cea mai de succes generaţie BMW Seria 5 din istorie, fiind şi lider categoric al listei celor mai bine vândute automobile din lume în ultimii şase ani. Comparativ cu generaţie anterioară, vânzările actualului BMW Seria 5 au crescut cu mai bine de 42%.

BMW Seria 5 este la modă în lumea întreagă
De la începerea producţiei în 1972, în total au fost vândute peste 7,5 milioane de automobile din cele şase generaţii BMW Seria 5. Prin urmare, această gamă este unul din factorii decisivi în povestea de succes a BMW. Mai mult, de şase ani, actuala generaţie BMW Seria 5 a fost lider de piaţă în segmentul premium al automobilelor business. Numai anul trecut, peste 347.000 de clienţi din lumea întreagă au optat pentru un model BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Touring sau BMW Seria 5 Gran Turismo.

În mare parte, această serie datorează popularitatea extraordinară varietăţii mari de motorizări. Un spectru larg de motoare cu patru, şase şi opt cilindri – diesel şi pe benzină, puternice şi eficiente – este disponibil pentru BMW Seria 5. Acesta începe cu propulsorul ce echipează modelul BMW 518d (consum mediu mixt: 4,7-4,3 l/100 km; emisii CO2: 124-114 g/km) şi se încheie cu foarte dinamicul din echiparea M5 Sedan, care furnizează 412 kW/560 CP (423 kW/575 CP cu pachet Competition, consum mediu mixt: 9,9 l/100 km; emisii CO2: 231 g/km). În plus, BMW Seria 5 este disponibil opţional cu tracţiune spate sau cu tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive. Datorită gamei cuprinzătoare de dotări BMW ConnectedDrive şi servicilor unice precum pachetul inteligent de aplicaţii sau conectivitatea cu SIM integrat şi comunciare autoamtă cu service-ul, BMW Seria 5 stabileşte standarde şi în ceea ce priveşte conectivitatea automobilului.

Numeroase premii pentru BMW Seria 5
Recunoaşterea internaţională şi succesul de care s-a bucurat actualul BMW Seria 5 sunt subliniate de numărul mare de distincţii şi premii ce au fost câştigate de-a lungul ultimilor şase ani. De exemplu, BMW Seria 5 a câştigat sufragiile cititorilor la “BEST CARS 2016” organizat de “auto motor und sport” şi a reuşit să se impună în clasa superioară pentru a şasea oară consecutiv. BMW Seria 5 a obţinut acelaşi succes şi în sondajul “Auto Trophy” realizat în rândul cititorilor “Auto Zeitung”. În plus, BMW Seria 5 a fost distins cu numeroase premii de design precum “red dot award”, “iF Gold Award”, “Good Design Award” şi Premiul pentru Design al Republicii Federale Germania. Cercetări de piaţă renumite de la J.D. Power and Associates au confirmat calitatea deosebită a BMW Seria 5. Valoarea premium, fiabilitatea şi ergonomia remarcabilă pe care le oferă BMW Seria 5 au fost recunoscute în “Initial Quality Study”. Mai mult, BMW Seria 5 a ocupat primul loc şi în studiul “APEAL”, în care clienţii evaluează performanţele şi designul noilor lor automobile.

Sursa: BMW Romania.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice