Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Direcţia dinamică Volvo câştigă un premiu pentru calitate


Descopera cel mai bun card! Integreaza cadrurile tale ING, BCR, etc in CURVE CARD. Evita comisioanele bancare! Primeste gratuit cardul si 5 Lire cu CURVE Card! Plateste cu cardul tau CURVE la cursul interbancar!! Mai bun ca Revolut!

Direcţia dinamică Volvo câştigă un premiu pentru calitate

Cu semnificativ mai puţine vibraţii cauzate de suprafaţa şoselelor şi un mediu de lucru îmbunătăţit, Direcţia Dinamică Volvo este o parte importantă a demersului Volvo Trucks de a creşte siguranţa rutieră, cu accent clar pe şofer. Noua tehnologie a câştigat premiul pentru inovaţia anului în calitate.

Direcţia Dinamică Volvo a primit prestigiosul premiu Quality Innovation of the Year 2013. Acesta este acordat în fiecare an de către SIQ, Institutul Suedez pentru Calitate, cu scopul de a stimula dezvoltarea inovaţiilor de calitate înaltă. Pentru a fi premiată, inovaţia trebuie să aibă o legătură directă cu o cerinţă specifică a clientului, Direcţia Dinamică Volvo răspunzând bine acestui criteriu. Direcţia Dinamică Volvo a fost dezvoltată în strânsă colaborare cu şoferii, pentru a răspunde nevoilor lor.

Direcţia Dinamică Volvo elimină aproape integral vibraţiile în volan. Prin urmare, şoferul nu mai trebuie să corecteze volanul în timpul condusului, reducându-se astfel riscul durerilor de spate, gât şi umeri. Deoarece manevrarea autocamionului devine uşoară pentru corp, şoferul se poate relaxa. Astfel, acesta nu oboseşte la fel de repede iar riscul de accident scade.

Noua tehnologie face posibil şi mersul înapoi al camionului cu o precizie foarte mare, o caracteristică utilizată în cascadoria de succes a lui Jean-Claude van Damme – The Epic Split.

Direcţia Dinamică Volvo se bazează pe un sistem de direcţie mecanic convenţional, în care o bară de direcţie este legată de caseta de direcţie. Sistemul de direcţie hidraulică produce energia de care are nevoie şoferul pentru a manevra volanul. Sistemul Volvo utilizează un motor electric cu reglare electronică montat pe bară de direcţie.

Motorul electric acţionează împreună cu sistemul de direcţie hidraulică şi este reglat de mii de ori pe secundă de către unitatea de control electronică. La viteze reduse, motorul electric oferă un plus de putere, în timp ce la viteze mari reglează automat direcţia pentru a compensa orice interferenţă a drumului care se transmite în volan, ca urmare, de exemplu, a vânturilor laterale sau a gropilor de pe şosea.

Ceremonia de premiere a câştigătorului Quality Innovation of the Year 2013 are loc pe 20 ianuarie, la Moderna Museet în Stockholm. Premiul este acordat anual companiilor, organizaţiilor sau persoanelor individuale ale căror inovaţii fac parte sistematic din activităţile lor şi sunt create pentru a răspunde cerinţelor clienţilor. Premiul este susţinut de o serie de fundaţii care promovează calitatea, din Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia, Republica Cehă şi Ungaria.


Sursa Volvo Trucks Romania.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice