Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Dan Gîrtofan, mulțumit de locul 3 la Tess Rally Romtelecom

Dan Gîrtofan, mulțumit de locul 3 la Tess Rally Romtelecom

Echipajul brașovean Dan Gîrtofan/Adrian Berghea a reușit un debut de sezon foarte bun în Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2014, obținând locul 3 la etapa inaugurală, Tess Rally Romtelecom, ce a avut loc în weekend pe drumurile din și în jurul Brașovului.

Pe o vreme neașteptat de frumoasă pentru supranumele de Raliul Zăpezii, Giri și Adi au avut un ritm constant foarte bun cu a lor Škoda Fabia S2000 și, după o luptă frumoasă la vârf, au ocupat a treia treaptă a podiumului, în spatele câștigătorului Francois Delecour și a lui Marco Tempestini.

Giri a precizat că vremea superbă din timpul Tess Rally Romtelecom a favorizat spectacolul pentru numărul mare de fani care au luat cu asalt virajele de pe speciale: „Nici nu mai știu de când nu am mai prins așa o vreme super la Brașov.

Asta garantat ca spectacolul să fie unul total, pe placul numărului mare de spectatori, care au venit să ne susțină. Timpul, organizarea, fanii, totul a fost perfect și asta ne-a făcut să avem o plăcere și mai mare de a pilota și de a merge la adevăratul potențial al mașinilor”.

Dan Gîrtofan a mai adăugat că „am avut un debut foarte fericit de sezon, cu un raliu lung, cu mulți km de probe speciale și care ne-a adus puncte importante în ierarhia generală. Avem astfel un moral bun pentru următoarea etapă, Raliul Aradului”.

Directorul Škoda România, principalul susținător al lui Giri și Adi este și el bucuros pentru startul reușit de sezon al celor doi brașoveni: „Sunt foarte fericit că băieții noștrii au reușit să aibă un raliu foarte bun, care a culminat cu o clasare pe podium. Giri și Adi au avut o evoluție bună, ce ne dă speranțe pentru actualul sezon al CNRD. Felicitări încă o dată și abia aștept cursa de la Arad”.

Dan Gîrtofan și Adrian Berghea se bazează în sezonul 2014 al CNRD pe sprijinul Škoda România, Porsche Finance Group și Mobil 1 prin Lubexpert România.


Sursa, citeste mai departe.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice