Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW deschide o noua fabrica in San Luis Potosi, în Mexic

Compania a investit peste un miliard de dolari în noua locaţie de producţie. Uzina, care are deja 2.500 de angajaţi, va avea o capacitate de până la 175.000 de unităţi pe an odată ce faza de lansare este încheiată complet.

La San Luis Potosi se va produce cel mai de succes model al mărcii BMW: BMW Seria 3 Sedan. În istoria de peste 100 de ani a companiei, acest automobil emblematic a ajuns să reprezintă sufletul mărcii, stabilind standardul pentru performanţe dinamice, eficienţă şi design.

La ceremonia de la San Luis Potosi au participat numeroşi oaspeţi printre care Dr. Alfonso Romo Garza, directorul Cancelariei Prezidenţiale a Republicii Mexic; Dr. Juan Manuel Carreras López, guvernatorul statului San Luis Potosi; Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie; Milagros Caiña-Andree, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru resurse umane şi relaţii de muncă; şi Dr. Andreas Wendt, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru achiziţii şi reţea de furnizori.

Directorul de Resurse Umane, Milagros Caiña-Andree, a evidenţiat angajamentul ferm al BMW Group faţă de educaţia profesională: “Angajaţii noştri foarte bine pregătiţi formează o bază puternică pentru noua noastră uzină BMW Group din San Luis Potosi şi ne ajută să îndeplinim standardele înalte de calitate pentru automobilele noastre premium. Programul nostru dual de pregătire profesională este deja la a patra generaţie.”

La un nou centru inovator din incinta uzinei, toţi angajaţii şi ucenicii noi sunt instruiţi în cele mai recente procese şi tehnologii de producţie ale BMW Group, pe baza modelului dual de formare profesională. Centrul nu este axat doar pe extinderea aptitudinilor tehnice ale angajaţilor şi ucenicilor, ci şi pe stimularea motivaţiei, a entuziasmului şi a spiritului de echipă.

BMW Group a utilizat planuri 3D digitale în timpul construcţiei uzinei, atât pentru clădirea în sine, cât şi pentru instalarea echipamentelor. În fiecare fază a construcţiei, arhitecţii au introdus informaţii specifice, precum locaţia, dimensiunile şi data finalizării în modelele digitale. Tehnologia digitală de scanare 3D a fost utilizată pentru prima dată şi în timpul construcţiei. Combinarea acestor două tehnologii a permis analiza în timp real a progresului construcţiei şi a modificărilor eficiente din punct de vedere al costurilor, oferind BMW Group o fiabilitate continuă a planificării.

Noua uzină BMW Group este un pionier în domeniul întreţinerii inteligente. Software-ul Smart Maintenance Assistant este utilizat pentru prima dată, permiţând o planificare a întreţinerii proactive în întreaga uzină, sporind astfel disponibilitatea echipamentului. Activităţile de service se bazează pe date de sistem organizate în mod curent şi inteligent, în loc de intervale de întreţinere predefinite. Utilizând dispozitive inteligente, cum ar fi tablete şi smartphone-uri, personalul primeşte toate informaţiile relevante privind starea echipamentului.

Diferite tehnologii Industry 4.0 sunt utilizate, de exemplu, în asamblare, unde ecranele au înlocuit în mare măsură hârtia în timpul procesului de asamblare. Două ecrane pe ceas oferă personalului toate informaţiile de care au nevoie – informaţii care în trecut erau disponibile numai pe hârtie. Acest job card digital este folosit în premieră la uzina BMW Group din Mexic.

Roboţii şi angajaţii lucrează direct unii lângă alţii în preasamblarea motorului, cooperând într-un mod care evidenţiază punctele forte ale fiecăruia. Roboţii au puterea de a întoarce convertorul greu, în timp ce angajaţii au dexteritatea manuală pentru a face ajustările finale pentru a le potrivi exact împreună.

Uzina lucrează cu patru institute tehnice în acest domeniu şi a pregătit deja 250 de ucenici în ocupaţii tehnice.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice