Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Aston Martin DBX este disponibil la vanzare in Romania! Pret 165000 Euro

Fiind o piaţă cu potenţial, România reprezintă o componentă importantă a strategiei de expansiune a brandului britanic pe segmentul automobilelor de lux.

Noul Aston Martin DBX este produs la noua fabrică St Athan din Wales, Marea Britanie şi poate fi comandat începând din această lună, cu livrări programate pentru prima jumătate a anului 2020. Preţul DBX-ului începe de la 165.000 Euro, fără Tva iar doritorii îşi pot configura modelul droit în cadrul reprezentanţei oficiale Aston Martin din Otopeni.

Aston Martin DBX a fost gândit pentru a fi cel accesibil model din categoria SUV-urilor de lux. România se află în primele 5 ţări care prezintă direct acest model clienţilor doritori să intre în posesia unui astfel de automobil în prima jumătate a anului 2020.

Suma inovaţiilor pe care noul model o incumbă, precum şi preţul de achiziţie poziţionează DBX-ul în topul modelelor similare din clasa de lux. Astfel, SUV-ul prezintă o serie de caracteristici, funcţionalităţi şi finisaje de top, de care viitorii posesori pot beneficia la un preţ foarte avantajos comparativ cu modelele asemănătoare din segmentul automobilelor de lux. Modelul standard prezentat astăzi la Bucureşti include în pachetul de bază opţiuni şi finisaje pe care competitorii le listează ca şi extraoptiuni generatoare de costuri suplimentare.

Folosind aluminiu legat, o metodă de construcţie pe care Aston Martin a perfecţionat-o prin dezvoltarea maşinilor sale sportive, structura caroseriei este atât foarte uşoară cât şi incredibil de rigidă, ajutând la livrarea unei greutăţi totale de 2,245 kg.

Chiar de la geneza sa, DBX a fost proiectat pentru a permite un volum maxim în habitaclu, oferind un plus de rafinament şi spaţiu de conducere de clasă atât pentru ocupanţii locurilor din faţă cât şi a celor din spate. Între timp, rigiditatea excepţională inerentă proiectării noii platforme a permis, de asemenea, ca DBX să obţină dinamici excepţionale atât pe drum cât şi în afara acestuia.

Având o versiune îmbunătăţită a caracteristicului motor V8 de 4 litri, dublu-turbo, găsit în DB11 şi Vantage, DBX oferă o putere impresionantă de 550PS şi 700NM de cuplu, reglaţi cu atenţie pentru a satisface nevoile specifice ale acestui model. Cu un sonor care este fără îndoială Aston Martin, sistemul de evacuare activ asigură că acesta este un SUV de lux care poate suna rafinat sau încântător, în funcţie de setările alese.

Nici versatilitatea motorului nu se limitează la “vocalele” sale; V8-ul bi-turbo are funcţia de dezactivare a cilindrilor pentru a îmbunătăţi economia de combustibil şi totuşi poate propulsa DBX de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde şi până la o viteză maximă de 291 km/h. Cu 632 litri de spaţiu pentru încărcare şi scaune posterioare pliabile 40:20:40, DBX deţine capacitatea de încărcare flexibilă aşteptată din partea unui SUV cu spaţiu interior lider de clasă.

Spaţiul de încărcare oferă un spaţiu practic şi proiectat curat. Pragul îngust şi deschiderea largă maximizează practicitatea pentru o varietate de bagaje, cum ar fi valizele, genţile de golf sau echipamentul de schi. O gamă contemporană de ornamente din lemn, compozit sau metal rafinat dau posibilitatea de a configura interiorul DBX pentru a se adapta oricărui gust. Aceasta include o gamă de materiale inovatoare şi, pentru prima dată în industria auto, a unei ţesături din 80% lână. De asemenea, un nou compozit de in oferă o alternativă la fibra de carbon şi un design estetic distinctiv.

Pe lângă elementele de siguranţă pasivă ale DBX există şi o serie de caracteristici suplimentare de siguranţă activă, toate fiind standard, precum: controlul adaptiv al croazierelor, asistenţa pentru păstrarea benzii de rulare, asistenţa pentru unghiul mort, frânarea automată de urgenţă, sistemul de detectare a pietonilor, recunoaşterea semnelor de circulaţie si multe altele.

Sursa: Adevarul

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice