Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Alianța Renault-Nissan Motor va extinde cooperarea cu producătorul auto nipon Mitsubishi Motors Corp

Alianța Renault-Nissan Motor va extinde cooperarea cu producătorul auto nipon Mitsubishi Motors Corp

Alianța Renault-Nissan și Mitsubishi vor construi împreună vehicule – Alianța Renault-Nissan Motor va extinde cooperarea cu producătorul auto nipon Mitsubishi Motors Corp pentru a construi împreună vehicule, ceea ce va duce la reducerea costurilor, transmite Bloomberg.

Nissan și Mitsubishi vor dezvolta o platformă comună pentru mașinile mici și vor fi introduse două modele sedan Mitsubishi bazate pe vehiculele Renault, au anunțat, marți, companiile auto.

Alianța Renault-Nissan Motor și Mitsubishi ‘vor explora câteva proiecte noi care acoperă împărțirea produselor, a tehnologiilor și a capacităților de producție’, se arată în declarația grupurilor auto.

Carlos Ghosn, șeful Nissan și Renault, a stabilit până în 2016 un obiectiv de patru miliarde de euro în urma încheierii alianței dintre Renault și Nissan, care va majora profitabilitatea celor două companii și va reduce cheltuielile. Anul trecut, alianța a înregistrat economii de 2,69 miliarde de euro.

Acțiunile Nissan au scăzut, luni, la bursa de la Tokyo, după ce, vineri, producătorul auto nipon a redus cu 15% estimările privind profitul din acest an fiscal, din cauza încetinirii cererii pe piețele emergente.

‘Nissan și Mitsubishi au beneficiat împreună de câteva colaborări în trecut, cea mai recentă fiind societatea lor mixtă — Kei din Japonia’, a declarat Ghosn.

Cei trei producători auto intenționează să împartă tehnologia și activele pentru producerea de vehicule electrice.

‘Cooperarea strategică dintre Nissan și Mitsubishi ar putea fi extinsă spre alianța Renault-Nissan’, se arată în declarația grupurilor auto.

Primul sedan Mitsubishi bazat pe vehiculele Renault, care va fi vândut în America de Nord, va fi produs la fabrica Renault-Samsung din Busan, în Coreea de Sud.


Sursa Agerpres.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice