Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


BMW va deschida o fabrica in Romania ;-)

BMW România anunţă, într-una dintre farsele făcute de 1 aprilie, investiţii de 300 de milioane de euro în două companii din România care au inventat sistemul F.U.R.T.

BMW România continuă şirul de ştiri amuzante de 1 aprilie, anunţând astăzi printr-un comunicat oficial faptul că marca germană va investi în două companii româneşti care au găsit o soluţie interesantă pentru extinderea autonomiei vehiculelor electrice.

Companiile se numesc Caracal Electrics şi Pleşcoi Micro Conductors, iar tehnologia este reprezentată de un sistem de încărcare rapidă a bateriilor modelelor 100% electrice prin conectarea la liniile de tensiune ale tramvaielor atunci când maşinile circulă pe şinele acestora.

“Totul a plecat de la observaţiile din Bucureşti. Eram fascinat de abilitatea şoferilor voştri de a se strecura în trafic, pe liniile de tramvai. Tramvaiele funcţionează cu multă electricitate. De aici până la soluţie a fost un singur pas.

Un pas curajos!”, spune Ingo Muller, inginerul care a inventat această soluţie interesantă. Conform comunicatului BMW, sistemul se numeşte oficial F.U.R.T. (Fast Utility Recharge Terminal) şi se bazează pe o tijă metalică flexibilă care se extinde automat din acoperişul maşinii electrice în momentul în care aceasta urcă pe şinele de tramvai.

P.S: Stire publicata astazi 1 Aprilie 2013

Sursa

(Visited 8 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice