Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noua Dacia Dokker, nou entry pe piata utilitarelor

Noua Dacia Dokker

Noua Dacia Dokker, nou entry pe piata utilitarelor

Ultima maşină lansată de Dacia a avut loc în luna martie şi a vizat monovolumul Lodgy, primul model produs în afara României, la preţuri pornind de la 9.500 euro (TVA inclusă).

Portofoliul companiei mai include autovehicule în variantele Logan, Logan MCV, Logan VAN, Logan Pick-up, Dacia Sandero şi Dacia Duster, precum şi piese de schimb sau de prim montaj.

Renault pregăteşte noile generaţii Sandero şi Logan, care ar putea fi lansate în acest an. Modelul Logan a fost lansat pe piaţă în anul 2004, iar Sandero se vinde în România din vara anului 2008.

Dacia este a doua marcă a Renault, iar România reprezintă a şasea piaţă a grupului francez.

Compania a vândut anul trecut 327.878 de vehicule, peste jumătate din livrări fiind acoperite de modelul Duster, lansat în 2010. În România, constructorul a comercializat anul trecut 30.734 de unităţi, aproape 50% din vânzări fiind realizate prin intermediul programului de reînnoire a parcului auto naţional.

Pe plan internaţional, livrările au atins în 2011 nivelul de 297.144 de unităţi, principalele pieţe de export fiind Franţa şi Germania.

Dacia Dokker este perfect adaptată clienţilor care îşi doresc un vehicul cu posibilităţi multiple de utilizare.

Dacia va lua cu asalt piaţa de utilitare din Europa cu două noi modele.

Acestea vor fi nişte vehicule comerciale care se vor alătura în acest an gamei prodcătorului autohton: Dokker, un vehicul polivalent şi Dokker VAN, o furgonetă funcţională.

Dokker este un vehicul cu 5 locuri, practic şi polivalent, disponibil cu una sau două uşi laterale culisante.

Dispunând de un portbagaj generos şi oferind o modularitate intuitivă, Dacia Dokker este perfect adaptată clienţilor care îşi doresc un vehicul cu posibilităţi multiple de utilizare, care să asigure atât o călătorie în condiţii de confort pentru 5 adulţi, cât şi transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase.

Versiunea utilitară, Dokker VAN, răspunde aşteptărilor unei clientele alcătuite cu precădere din întreprinzători şi societăţi comerciale. Fiabil şi robust, Dokker VAN asigură un volum de încărcare la cel mai bun nivel din segment, în condiţiile unui consum scăzut.

Numele Dokker este derivat din cuvântul « dockworker » din limba engleză, cu referire la muncitorii care asigură încărcarea şi descărcarea navelor într-un port.

Termenul subliniază astfel capacitatea mare de încărcare a celor două vehicule, adaptabilitatea şi robusteţea lor.

Lansarea celor două noi modele în România este prevăzută în semestrul al doilea al acestui an. Detalii suplimentare cu privire la Dokker şi Dokker VAN vor fi comunicate la momentul respectiv.

Dokker este un vehicul cu cinci locuri, practic şi polivalent, disponibil cu una sau două uşi laterale culisante. Dispunând de un portbagaj generos şi oferind o modularitate intuitivă, Dacia Dokker este perfect adaptată clienţilor care îşi doresc un vehicul cu posibilităţi multiple de utilizare, care să asigure atât o călătorie în condiţii de confort pentru cinci adulţi, cât şi transportul, la nevoie, a unor obiecte voluminoase”, se arată într-un comunicat al Dacia.

Versiunea utilitară, Dokker VAN, se adresează clienţilor din zona comercială, respectiv întreprinzători şi societăţi comerciale

La începutul lunii aprilie, Thomas Dubruel a declarat pentru Adevărul că Dacia, lider în segmentul vehiculelor comerciale uşoare, va lansa la sfârşitul anului un vehicul utilitar de dimensiuni mici ce poartă numele de cod de X67 şi care va consolida poziţia de „number one” a acestei mărci.

Sursa: Adevarul.

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice