Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Mazda CX-5 cu motorizare diesel este disponibila la dealeri

Mazda CX-5 cu motorizare diesel este disponibila la dealeri

Mazda CX-5 cu motorizare diesel este disponibila la dealeri

Noua Mazda CX-5, in versiunea cu motorizarea diesel de 2,2 litri 150CP si 175CP, este disponibila in Romania. Mazda CX-5 diesel prezinta un consum combinat de 4,6 l/100km si emisii de doar 119 gr./km.

CX-5 diesel are un pret de pornire de 24.190 de euro cu TVA inclus.

 Echiparea diesel va reprezenta 65% din totalul vanzarilor in 2012.

CX-5 in varianta diesel va beneficia si de doua turbine, cea de-a doua avand rol in mentinerea nivelului de putere liniar inca de la turatii reduse si in eliminarea raspunsului intarziat la accelerare, prezent la alte motoare conventionale.

Ambele motoare pot fi comandate cu oricare dintre noile transmisii cu sase rapoarte SKYACTIV-Drive sau SKYACTIV-MT.

In functie de versiune, CX-5 poate fi echipat cu sistemul RVM de monitorizare a unghiului mort, sistemul de asistenta la depasirea liniilor ce delimiteaza benzile de mers (LDWS), sistemul de franare inteligenta in oras (SCBS) si sistemul de comutare automata intre faza lunga si scurta (HBC).

La interior, noul SUV Mazda este echipat cu un display tactil color de 5,8 inci si un buton rotativ de comanda pentru controlul functiilor de divertisment.

In functie de nivelul de echipare, se poate opta pentru un sistem de navigatie integrat, realizat in colaborare cu TomTom, sau pentru sistemul audio surround Bose cu 9 difuzoare si tehnologie de compensare automata a sunetului Audio Pilot.

Sursa: Wall-Street

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice