Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Autoturisme retinute pentru neplata amenzilor de circulatie din Ungaria

Autoturisme retinute pentru neplata amenzilor de circulatie din Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in strainatate ca, incepând cu data de 1 iulie 2011, se vor aplica noile norme juridice referitoare la circulatia pe drumurile publice in Republica Ungara.

Acestea privesc cuantumul amenzilor pentru nepurtarea centurii de siguranta, depasirea vitezei legale si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

Amenzile pot fi aplicate pe loc, valoarea acestora fiind cuprinsa între 10.000 si 300.000 de forinti.

Atragem atentia asupra faptului ca autovehiculul poate fi retinut fara alta hotarare scrisa pana la momentul efectuarii platii amenzii aplicate. Daca in momentul efectuarii unui control rutier se stabileste ca soferul sau detinatorul vehiculului are o amenda administrativa neachitata, organele de politie vor dispune retinerea vehiculului“, potrivit reprezentantilor MAE.

Conform informatiilor prezente pe siteul Ministerului, reprezentantul autoritatii va prezenta in scris, in limbile maghiara, engleza, germana si rusa, detaliile referitoare la amenda contraventionala, locul stabilit pentru stationarea vehiculului si ruta prin care se poate ajunge acolo.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice