Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Acte necesare pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare

Acte necesare pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare

Taxa de prima inmatriculare / poluare este ilegala iar cei care au fost obligati sa o plateasca pentru a-si putea inmatricula autovehiculul au dreptul sa ceara restituirea ei.

Pentru a incepe demersul de recuperare a taxei de prima inmatriculare trebuie sa alcatuiti un dosar care sa contina copii dupa urmatoarele acte:

– CI – titular autovehicul;

– Contract de vanzare-cumparare a masinii, factura fiscala (daca este cazul);

– Actele masinii din tara de origine, traduse si legalizate;

– Certificat masina inmatriculata;

– Decizia de calcul a taxei de poluare emisa de ANAF;

– Chitanta care atesta plata taxei;

– Taxa judiciara de timbru in valoare de 39 lei, platita la Primarie;

– Timbru judiciar de 0,3 lei (cumparat de la orice oficiu postal).

Durata procesului poate fi intre 6 si 12 luni, in functie de gradul de incarcare al Tribunalului, insa sansele de a castiga procesul sunt foarte mari.

Exista deja precendente – cazurile Tatu si Nisipeanu judecate la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, unde unde s-a stabilit clar cum trebuie interpretata legea. In consecinta, din ce in ce mai multi romani reusesc sa recupereze taxa de prima inmatriculare, ca urmare a castigarii procesului.

O conditie foarte importanta pentru castigarea procesului este ca un avocat sau consilier juridic sa se ocupe de intocmirea dosarului si redactarea documentelor.

O formulare incorecta sau lipsa unui act poate duce la pierderea procesului. De aceea, Departamentul Juridic ASDR se ocupa de tot ce tine de proces, de la redactarea documentelor, pana la reprezentarea in instanta.

Sursa: ASDR

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice