Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Noul Volvo FM MethanDiesel disponibil in curand la showroom-urile Volvo Romania

Încep vânzările pentru noul Volvo FM MethanDiesel

Volvo Trucks isi extinde oferta sa pentru combustibili alternativi prin lansarea noului Volvo FM MethanDiesel.

Volvo devine astfel primul producător de autocamioane din Europa care oferă camioane propulsate cu gaz pentru distribuţia regională, dar care pot îndeplini, de asemenea, şi cerinţele de transport pentru distanţe lungi. Producţia va începe în luna august.

Despre Volvo FM MethaneDiesel

“Noul nostru camion metan-diesel crează noi condiţii operaţionale pentru piaţa camioanelor alimentate cu gaz. Prin utilizarea gazului metan lichefiat într-un motor diesel eficient, facem posibilă exploatarea camioanelor alimentate cu gaz în transporturi mai grele şi pe distanţe mai lungi. Suntem primul producător de autocamioane din Europa care facem acest lucru”, declară Claes Nilsson, Preşedintele Volvo Trucks Europe Division.Din luna august, va începe producţia de serie a camioanelor Volvo FM MethanDiesel, iar comenzile pot fi făcute deja de astăzi, însă doar într-un număr limitat.

Primele pieţe sunt Olanda, Marea Britanie şi Suedia, unde infrastructura pentru gazul metan lichefiat este cel mai bine reprezentată. Planurile sunt în curs de desfăşurare pentru fabricarea unui număr de aproximativ 100 de camioane diesel-metan în anul 2011.

Eficienţă mai mare şi emisii mai scăzuteNoul Volvo FM MethanDiesel este echipat cu un motor de 13 litri, care produce o putere de 460 CP şi un cuplu motor de 2.300 Nm. Combustibilul este format dintr-un amestec de până la 75 % gaz metan lichefiat şi restul motorină, dar acest raport poate varia în funcţie de modul în care vehiculul este utilizat. Deoarece gazul metan costă adesea considerabil mai puţin decât motorina, se pot realiza, de asemenea, economii financiare importante.

În comparaţie cu motoarele convenţionale cu gaz, la care combustibilul este aprins de către bujii, alternativa metan-diesel oferă o eficienţă cu 30 – 40 % mai mare. Ceea ce înseamnă că necesarul de combustibil este redus cu până la 25 de procente.

În cazul în care camionul foloseşte biogaz, emisiile de dioxid de carbon pot fi reduse cu până la 70 la sută, comparativ cu un motor diesel convenţional.

Bazat pe tehnologia diesel
Din punct de vedere tehnic, Volvo FM MethanDiesel are la bază un motor diesel obişnuit, ce a fost echipat cu injectoare de gaz, un rezervor de gaz (care menţine metanul la o temperatură de -140 grade C în stare lichidă, la fel ca un termos) şi un catalizator special configurat. Prin utilizarea gazului lichefiat, mai mult combustibil poate fi stocat în rezervor decât dacă gazul ar fi fost comprimat. Soluţia aceasta oferă camionului metan-diesel o autonomie mai mare comparativ cu autocamioanele tradiţionale cu gaz, care folosesc bujii pentru combustie. Rezervorul are suficient gaz pentru ca, în condiţii normale, un camion cu o greutate totală de 40 tone să poată parcurge o distanţă de până la 500 de kilometri.

Testele de exploatare realizate de Volvo Trucks arată că tehnologia metan-diesel oferă aceeaşi mare fiabilitate în operare ca un motor diesel obişnuit. Manevrabilitatea este aproximativ aceeaşi ca şi în cazul unui camion echipat cu motor convenţional diesel. Dacă gazul se termină, sistemul comută automat pe funcţionarea cu motorină. Şoferul este atunci avertizat prin intermediul unei lămpi de control din panoul de instrumente.

“Dacă procesul de dezvoltare decurge aşa cum sperăm, ne aşteptăm să vindem anual 400 de camioane metan-diesel în următorii anii. Sperăm, ca atunci, vânzările să se extinda catre 6-8 ţări din Europa. În mod evident, viitorul vânzărilor depinde şi de expansiunea staţiilor de distribuţie a gazului lichefiat pentru camioane în Europa,” declară Claes Nilsson.

(Visited 1 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice