Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Bucharest Classic Car Show la World Trade Center Bucuresti- Hotel Pullman

Bucharest Classic Car Show la World Trade Center Bucuresti- Hotel Pullman

Dupa succesul primului salon organizat in 2010 si a discutiilor cu partenerii si impatimitii fenomenului, anul acesta evenimentul va continua intr-un format mai mare si mai diversificat, ca evenimente si exponate.

Organizatorii sunt World Trade Center Bucuresti si Clubul Ve­hiculelor de Epoca, bine cunoscut pentru activitatea sa de conservare a patrimoniul autohton, imbogatirea lui cu noi piese restaurate, culti­varea interesului publicului pentru aceste valori si organizarea de manifestari cu astfel de vehicule in tara si in strainatate.

Salonul va reuni, aproape toate cluburile auto de epoca din tara, peste 50 de masini de epoca in stare de functionare din Romania. Ma­sinile vor fi prezentate ca valori culturale si tehnice pentru publicul larg, dar si ca valori comerciale – cu posibilitatea inchirierii pentru filmari, manifestari sau evenimente speciale – dar si, in unele cazuri, cu posibilitatea achizitionarii.

Colectionarii, pasionatii si publicul larg, vor putea admira superbe vehicule de epoca, masini de curse, obiecte de colectie ce tin de seg­mentul auto dar si de decor : statie de benzina vintage, atelier de restaurari auto cu demo, colectii de machete, numere auto vechi, ceasuri de bord, carte veche, permise auto, etc. Totodata vor fi or­ganizate demonstratii auto.

Atmosfera inceputului de secol XX va fi recreata cu ajutorul obiecte­lor de epoca puse la dispozitia publicului spre cumparare de catre colectionari. Alaturi de acestia vor fi prezente societati comerciale care ofera produse si servicii legate de tema salonului si de perioada pe care acesta doreste sa o evoce.

In premiera in perioada 10 – 12 Iunie 2011 va avea loc raliul “Interbalkanic Classic Rally”, Bucuresti – Brasov – Sibiu organizata de MROE Motor Rally Organization Events Grecia (www.mroe.org) si Retromobil Club Romania (www.retromobil.ro).

Startul se va da in data de 10 Iunie 2011 din fata WTC Bucuresti – Hotel Pullman si se va incheia in acelasi loc in data de 12 Iunie 2011.

Speram sa va avem alaturi la o noua editie a Bucharest Classic Car Show, si in premiera, la raliul Interbalkanic Classic Rally -evenimente unice in peisajul bucurestean.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice