Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Piese auto ieftine in online?

Cumparati piese auto ieftine din import online?

Din momentul achizitonarii unui autovehicul rutier, nou sau second hand, pentru proprietarul masinii respective cu voia sau fara voia acestuia – in timp – vor aparea situatiile cand masina va avea nevoie de piese auto. Aceasta are la indemana modalitatea de achizitie a pieselor auto noi sau din dezmembrari auto, noi sau second hand.

Datorita starii drumurilor din frumoasa noastra tara, masinile risca sa se detelioreze constant iar piesele necesita reparatii sau inlocuirea acestora. Piesele auto in Romania au preturi destul de mari, fiind aduse de importatori ce au adaos-uri la pret, iar furnizorii pana la vanzarea acestor piese auto le pot achizitiona din alte parti – prin intermediari – facand astfel pretul pieselor sa creasca proportional cu numarul de intermediar. La aceste piese auto se mai adauga si taxele legale / TVA.

Din acest motiv, dealerii (furnizorii) de piese pentru masini fac ca preturile de livrare ale acestor subansamle sa fie foarte mare – acestia oricum avand un onorariu prea mare.

Adesea, noi proprietarii de autovehicule rutiere noi sau second hand ne vedem nevoiti sa apelam la diferiti furnizori pentru a achizitiona piesele auto, fie din import, fie cumparandu-le de pe site-uri de masini ce vand piese auto online fie din Romania, fie din strainatate. Au fost cazuri cand unii soferi au fost nevoiti sa procure piese si din Statele Unite sau chiar Japonia.

Oricat de atent la pret ar fi un beneficiar – acesta trebuie sa plateasca comisione foarte mari pentru achizitionarea unor subansamble si angrenaje indispensabile functionarii masinii lor. In general, in Romania, conform statisticilor cele mai des inlocuite piese auto si angrenaje ale vehiculelor sunt piesele auto destinate directiei / bucse si componentele uzuale ca filterele si subansamblele ce au legatura directa cu carburantii.

Datorita starii drumurilor si calitatii mult prea scumpei benzine / motorine – aceste piese sunt des schimbate iar pretul lor este foarte mare. Piesele auto ce au fost importate in Romania de a lungul timpului au fost aduse din strainatate, insa din pacate, au fost importate piese de o calitate indoielnica – nicidecum piese auto originale. Marea lor majoritate sunt piese de schimb contrafacute – facute poate sub licente dubioase – piese neoriginale ce nu ofera in primul rand siguranta si apoi calitate.

Datorita mirajului imbogatirii peste noapte a furnizorilor de piese romani, calitatea nu primeaza in fata pretului. Cantitatea de piese este mare, astfel producandu-se un rulaj mare in service-urile auto si la dealer-ii auto.

In cazul in care aveti nevoie si sunteti in situatia de a schimba piese auto va recomandam sa cercetari intai piata, pe online, sau in magazine pentru a vedea care sunt cele mai ieftine piese auto insa cu o calitate superioara. Este foarte utila o prospectie anterioara cumpararii de piese pe siteuri de profil si pe la magazinele auto.

Tot in urma studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia ca cele mai ieftine piese auto sunt ale producatorilor de autovehicule Dacia, Ford, Volkswagen, Open si Skoda iar la polul opus, sunt conform statisticilor Renault, Citroen, BMW, Audi, Mercedes, Nissan alaturi de modele considerate luxoase.

Modelele de lux nu le includem in statistici considerand ca pretul face diferenta iar proprietarul ce-si poate permite luxul de a avea o masina scumpa isi poate permite si intretinerea acesteia in parametrii maximi.

In cazul in care sesizati o defectiunea tehnica la masini, cum procedati? O reparati singuri acasa sau aplelati la un service auto ? Voi de unde cumparati piese auto? Cum procedati ?

Alegeti magazinele cu piese auto online sau le luati direct din service-uri la constatari ?

(Visited 521 times, 1 visits today)




Cartea de salvare a propriului autoturism






Alegeti si alte stiri                                                           






Articole din pagina principala





Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !



DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru viteză



Povestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...









Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice