Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Leasingul auto risca sanctiuni din partea UE


Nu pleca la drum fara Polita De Raspundere Civila. Cumpara Asigurarea RCA! Nu uita si de rovinieta / tariful de trecere pod Fetesti. Porneste la drum in siguranta si responsabil!!

Leasingul auto risca sanctiuni din partea UE

Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, intrate în vigoare la 1 martie, conţin „prevederi abuzive” care vor afecta grav piaţa de leasing, astfel că liderii acestui sector vor solicita aplicarea procedurii de infringement împotriva României, anunta Adevarul.

Concret, bunurile aflate în executare silită sunt considerate ca „lipsă în gestiune” din punct de vedere fiscal şi sunt purtătoare de TVA, adică finanţatorul – compania de leasing – plăteşte TVA de 24% aferentă acestor bunuri (de regulă autovehicule, clădiri sau echipamente).

tagurileasing sanctiuni lideri auto Pe lângă faptul că aceste bunuri sunt greu de recuperat, „finanţatorilor li se impune şi plata TVA asupra valorii acestora, situaţie pe care o considerăm inadmisibilă”, au explicat liderii Asociaţiei Societăţilor Financiare – ALB România.

Întruniţi ieri, la Bucureşti, în cadrul Adunării Generale Anuale, membrii ALB au decis să se adreseze Comisiei Europene „în vederea informării privind aplicarea incorectă pe teritoriul României a prevederilor Directivei TVA şi a iniţierii procedurii de infringement”, se artă într-o scrisoare deschisă adreseate Ministerului Finanţelor.

Potrivit liderilor ALB, prejudiciul adus pieţei de leasing prin aplicarea TVA la bunurile aflate în executare silită este de ordinul sutelor de milioane de euro.

Mai grav este că o astfel de măsură ar putea fi aplicată retroactiv, la contracte reziliate în anii anteriori“, conchid reprezentanţii societăţilor financiare.

Ce parere aveti despre acesta situatie neplacuta – cum va afecta in viitor si asa mult in scadere piata de leasing aceste situatii descrise ?!


Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice