Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Evolutia preturilor la piesele auto

Piata de componente auto din Romania va recupera anul acesta scaderea raportata in 2010

Piata de piese auto va reveni anul acesta la nivelul din 2009 Piata de componente auto din Romania va recupera anul acesta scaderea raportata in 2010, de circa 5%, ajungand din nou la nivelul inregistrat in 2008 si 2009, de un miliard de euro, potrivit estimarilor CarFrance, importator si distribuitor al gamei de piese auto originale si aftermarket pentru toate modelele Dacia, Renault, Peugeot sau Citroen.

Anul trecut, piata de piese auto, impartita in mod egal intre producatori originali (care furnizeaza piese in ambalajul marcii auto) si aftermarket (specializati), a avut o valoare de circa 950 milioane euro.

Ma astept la o crestere chiar mai mare de 5% anul acesta, intrucat masinile livrate in anii cu vanzari record 2007-2008 vor iesi din garantie, iar romanii, cu toate ca si acum exista posibilitatea de a se prezenta la service-ul reprezentantei cu piesele originale achizitionate de la CarFrance, nu vor mai fi nevoiti sa isi faca reparatiile in service-ul marcii, ci vor incerca sa reduca din cheltuieli procurandu-si singuri piese pentru autovehicule Dacia/Renault, piese Motrio, piese care se adreseaza autovehiculelor iesite din perioada de garantie sau piese (producatori renumiti de o calitate echivalenta cu piesele originale) si alegand service-urile multimarca”, este de parere Dan Pantea, directorul executiv al CarFrance.

Pantea (38 de ani) are o experienta de peste zece ani in industria auto, lucrand pe pozitii de management pentru Mit Motors, AutoItalia , Tiriac Auto (Hyundai). In prezent sunt in circulatie in Romania 4,3 milioane de automobile, din care 2,8 milioane de masini (67%) au o vechime mai mare de 6 ani, reiese din datele Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Anul acesta vor iesi din garantie peste 280.000 de autoturisme noi cumparate in 2008, din care cele mai multe sunt Dacia circa 80.000 de unitati“, considera directorul executiv al CarFrance. In anul 2010, luna in care vanzarile de piese au atins cel mai mare prag pentru compania CarFrance a fost noiembrie.

Cele mai mari volume de vanzari le-au avut consumabilele: filtre originale de combustibil Logan (euro 3, euro 4), filtre producatori renumiti (aer, ulei, polen), distributia originala Logan, placute frana si discuri de frana si accesorii Dacia/Renault, stergatoare originale din gama Renault Boutique; principalii clienti fiind companiile renumite din Romania care isi administreaza flotele proprii de Logan, Clio incercand reducerea costurilor de intretinere prin achizitia directa a consumabilelor, care au fost in contact permanent cu departamentul tehnic CarFrance precum si companiile de taxi, persoanele fizice si magazinele de piese auto care au avut la indemana magazinul online al CarFrance

Pentru anul 2011 cele mai cautate piese auto vor fi, in continuare, “consumabilele” (filtre, ulei, placute de frana, etc) pentru modelele Logan, Clio si Megane. Pentru SUV-ul Duster, romanii cauta repere originale pentru “consumabile” si accesorii (cotiera, paravanturi usi fata/spate).

Comunicat de presa anuntat de CarFrance Romania.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice