Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Monthly Archives: iulie 2012

Peste 73.000 de români şi-au luat maşini second hand

Peste 73.000 de români şi-au luat maşini second hand Numărul de înmatriculări autovehicule second hand a înregistat în primele șase luni ale acestui an o creștere de 66% ajungând la 73.729 de unități, conform datelor oficiale ale Poliției, citate de auto.ro Numărul de mașini second hand înmatriculate pentru prima dată...
Read more

Suzuki SwiftVedeta standului Suzuki la cea de a 64 ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt a fost mult aşteptatul Suzuki Swift Sport, care cu prima generaţie a câştigat respectul şi aprecierea presei şi a clientelei datorită calităţilor sale dinamice.

Direcţia precisă, agilitatea rezultată din masa proprie redusă şi setările speciale ale suspensiilor, precum şi motorul cu un bun raport consum/performanţă au definit reputaţia modelului Swift Sport.

ADN-ul primei generaţii a fost păstrat la noul model, însă standardele de rafinament au crescut sensibil la toate capitolele.

Design

Exteriorul noului Sport este acum şi mai distinct faţă de modelul Swift de bază. Spoilerele, pragurile şi eleronul sunt mai pronunţate. Farurile cu fundal gri şi grila cu decupaj amplu completează caracterul extrovertit al designului.

În habitaclu tuşeele sportive sunt făcute prin detalii rafinate. Volanul este îmbracat în piele moale, iar scaunele cu contur pronunţat, care asigură o mai bună susţinere în viraje, sunt tapiţate şi personalizate cu textile şi cusături de calitate.

Performanţe

Abilităţile dinamice ale lui Swift Sport au fost dezvoltate având la bază dimensiunile compacte ale caroseriei (3.890 mm lungime, 1.695 mm laţime, 1.510 mm înaltime, 2.430 mm ampatament, 1.470/1.475 mm ecartament faţă/spate).

Astfel, proporţiile compacte şi specificaţiile sistemului de direcţie şi ale suspensiilor au avut drept rezultat un comportament foarte agil, emblematic pentru Swift Sport.

Practic, s-a obţinut o creştere a rigidităţii torsionale şi o mai bună stabilitate în rulare.

Suspensiile au fost recalibrate şi au primit arcuri suplimentare, ecartamentele faţă/spate au fost lăţite, iar caroseria şi direcţia au fost ranforsate cu braţe de torsiune şi bucşe care oferă mai multă rezistenţă la solicitările condusului sportiv.

Comportamentul sportiv este mai accentuat la noua generaţie şi multumită evoluţiei motorului.

Propulsorul M16A de 1,6 litri este derivat din propulsorul generaţiei anterioare, însă beneficiază de un sistem de distribuţie variabilă care a crescut puterea şi cuplul de la 125 CP şi 148 Nm la 136 CP şi 160 Nm.

Puterea şi performanţele suplimentare sunt însoţite de o scădere a consumului de combustibil de la 7 l/100 km la 6,4 l/100 km. Astfel, emisiile de CO2 sunt şi ele reduse cu 11%, de la 165 g/km la 147 g/km.

Exploatarea noului motor al lui Suzuki Swift nu este doar mai eficientă, ci şi mai incitantă. Timbrul eşapamentului este mai sportiv, mai impunator, iar cutia de viteze are acum 6 trepte a căror comandare manuală este mai uşoară, mai intuitivă.
O influenţă pozitivă asupra temperamentului sportiv o au şi jantele de 17 inci din aliaj cu aluminiu.

Acestea cântaresc fiecare cu câte 1 kg mai puţin decât cele ale modelului Swift Sport anterior şi sunt echipate cu anvelope 195/45 R17 proiectate special pentru noul Swift Sport.

Siguranţă

Siguranţa este o caracteristică a noii generaţii Suzuki Swift, iar modelul Sport este echipat standard cu ESP (sistem de control electronic al stabilităţii), ABS cu funcţie de distribuire electronică a forţei de frânare între roţi şi şapte airbag-uri (inclusiv airbag-uri tip cortină şi airbag pentru protejarea genunchilor şoferului, amplasat sub coloana de direcţie).

Aceste dotări completează protecţia oferită de structura foarte rigidă a maşinii, prevazută cu zone cu deformare controlată care absorb forţa coliziunilor. Standardul de protecţie este confirmat şi de cotarea cu maximul de cinci stele în cadrul testelor de impact organizate de EuroNCAP.

Sursa: Suzuki

A mers 5 milioane de kilometri cu masina

A mers 5 milioane de kilometri cu masina Un sofer american a reusit sa stabileasca un record incredibil cu o masina pe care o detine din anul 1966. Irvin Gordon a intrat in Cartea Recordurilor pentru ca a parcurs peste cinci milioane de kilometri cu masina sa. El detine un...
Read more

Cand se deschide Transfagarasanul ?!

Cand se deschide Transfagarasanul ?! Circulaţia rutieră pe DN 7 C – Transfăgărăşan a fost redeschisă Circulaţia rutieră pe DN 7 C – Transfăgărăşan a fost redeschisă, sâmbătă, pentru o perioadă de cinci luni, până la sfârşitul lui octombrie, pe 18 sectoare de drum existând însă pericol de căderi de...
Read more