Stiri auto si sfaturi tehnice pentru pasionati.


Nou MINI la LA Auto Show 2014

Nou MINI la LA Auto Show 2014

MINI se reinventează şi cel mai nou model al constructorului din Marea Britanie, alături de o perspectivă foarte interesantă a viitorului mărcii, va fi prezentat la ediţia 2014 a LA Auto Show. Prin caractersiticile sale distincitve – plăcerea de a conduce şi poisiblităţile unice de personalizare, MINI a atras un public sofisticat, atent la cele mai noi trenduri, care apreciază libertatea de mişcare şi agilitatea în mediul urban. Succesul MINI peste Atlatic a făcut ca USA să fie cea mai importantă piaţă a mărcii.

Lansarea noului MINI cu cinci uşi este o continuare a strategiei de succes pentru extinderea popularităţii mărcii în rândul unui nou public-ţintă prin lărgirea gamei de modele. Prin acest debut, familia MINI ajunge acum la un total de opt membri. De asemenea, selecţia de echipamente speciale, accesorii şi servicii MINI Connected, care permit ca plăcerea condusului emblematică pentru MINI să fie personalizată în funcţie de preferinţele personale, este şi ea mai mare ca niciodată.

O perspectivă a viitorului mărcii va fi de asemenea prezentată la LA Auto Show printr-un concept car spectaculos. MINI SuperleggeraTM Vision întruchipează o interpretare de pionierat a unui concept cu o tradiţie foarte bogată: roadsterul – o combinaţie de stil britanic, atmosferă italiană, design purist, construcţie ultrauşoară şi propulsie pur electrică.

Un caracter individual cu calităţi versatile şi totuşi un MINI veritabil: aşa este MINI cu cinci uşi care îşi face debutul în Statele Unite cu ocazia LA Auto Show. Două uşi suplimentare facilitează accesul în spate, unde sunt disponibile trei locuri. MINI cu cinci uşi are un ampatament care a fost extins cu 72 de milimetri, oferind astfel spaţiu mai mare nu doar pentru pasageri. Acum, portbagajul este mai mare cu aproximativ 30% faţă de cel al modelului cu trei uşi, cu un volum de 278 de litri. Mai mult, spătarul banchetei – divizat în raport 60:40, cu posibilitatea de rabatare – permite mărirea volumului portbagajului la un maxim de 941 de litri.

La lansarea pe piaţă a noului MINI cu cinci uşi (consum mediu: 5,9-3,5 l/100 km), clienţii vor avea disponibile şase motoare din noua generaţie, cu trei sau cu patru cilindri, precum şi tehnologie MINI TwinPower Turbo. Propulsoarele acoperă o gamă de puteri cuprinsă între 70 kW/95 CP şi 141 kW/192 CP şi, în combinaţie cu tehnologia de ultimă oră a suspensiei – armonizată cu precizie pentru fiecare model în parte -, asigură plăcerea inconfundabilă a condusului. Alte caracteristici ale noii generaţii MINI sunt conceptul optimizat de afişare şi operare, precum şi selecţia largă de sisteme inovatoare de asistare a conducătorului.

Colaborarea între MINI şi producătorul italian de caroserii şi design Touring Superleggera a dus la apariţia unui studiu de roadster compact, ale cărui design şi concept sunt orientat complet pe esenţial: plăcerea condusului şi atractivitatea aspectului. Realizat manufacturier în mare parte, MINI SuperleggeraTM Vision prezintă o interpretare modernă a clasicei decapotabile cu două locuri. Designul deopotrivă minimalist şi foarte emoţional combină stilul britanic şi atmosfera italiană.

Proporţiile roadsterului – cele caracteristice MINI – derivă într-o notă charismatică fascinantă, care este sintetizată de finisajul liniilor şi suprafeţelor tipice pentru Touring Superleggera. Cu o bogată tradiţie, arta construcţiilor ultrauşoare aplicată în manufacturarea caroseriei şi propulsia electrică modernă a studiului contribuie la plăcerea pură a condusului, cu o agilitate captivantă, ca să nu mai vorbim de eficienţa revoluţionară. În interiorul MINI SuperleggeraTM Vision, estetica puristă şi atemporală este creată prin intermediul unor spaţii generoase şi a materialelor de înaltă calitate, care sunt deosebit de autentice deoarece au fost lăsate, în mare măsură, în starea iniţială.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Cartea de salvare a propriului autoturism


Alegeti si alte stiri                                                           


Articole din pagina principala

Modelul lunii


Autovehiculul lunii este Skoda 130 RS !DIVERTISMENT AUTO

‘Porsche al Estului’: ŠKODA 130 RS – 40 de ani de pasiune pentru vitezăPovestea ŠKODA RS a început în 1974, cu mașinile de curse ŠKODA 180 RS și ŠKODA 200 RS. Legendara ŠKODA 130 RS din anii 1970 și 1980 a fost una dintre cele mai de succes mașini sport din acea perioadă. Producătorul de automobile din Republica Cehă a lansat ŠKODA Octavia RS drept primul model RS din noua eră, în 2000.

1974: ŠKODA 180 RS și 200 RS – mașini spectaculoase de curse

ŠKODA a utilizat pentru prima dată în 1974 abrevierea RS pentru a denumi un model. Automobilele de curse ŠKODA 180 RS și 200 RS sunt considerate a fi mașinile RS originare. Motivul dezvoltării lor a fost dorința de a concura în clasele prestigioase și de volum mai mare ale curselor auto, precum și dorința de a aduce pe pistele de curse mărci care aveau succes la vânzări la nivel internațional.

După o pregătire de numai o jumătate de an, în primăvara anului 1974, ŠKODA lansa trei modele supersport (un 180 RS și două 200 RS), care concurau pentru prima dată într-o competiție oficială de motorsport în luna iunie a aceluiași an, cunoscute apoi drept ŠKODA Rally. “Modelele ŠKODA 180 RS și 200 RS reprezentau intrarea mărcii în raliurile de înaltă clasă,” spune Michal Velebný, Restoration Workshop Manager la Muzeul ŠKODA ...

Mecanica si sfaturi tehnice


Stiri si informatii tehnice